Koga je sve video Vulin na Putinovom prijemu? (FOTO) 1FOTO: Kancelarija Vlade za odnose sa medijima

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji kao lični izaslanik predsednika Aleksandra Vučića predvodi delegaciju Srbije na Samitu BRIKS-a u Kazanju, prisustvovao je zvaničnom prijemu koji je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin upriličio za učesnike i goste samita BRIKS, saopštila je Vladina kancelarija za medije.

Kako se dodaje, pre početka prijema potpredsednik Vulin je razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, predsednikom Republike Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Arapske Republike Egipat Abdel Fatah el-Sisijem i predsednikom Bolivarske Republike Venecuela Nikolasom Madurom.

Podsetimo, Vučić je posle dugog razmišljanja odlučio da ne prihvati poziv ruskog predsednika i ode na 16. samit Briks, ali je tamo uz Vulina poslao ministre Nenada Popovića, Bratislava Gašića i Andrianu Mesarović.

Vučić je rekao da je razgovarao sa Putinom i to je jedini razlog zašto nije želeo da saopšti dok ne kaže u lice onome od koga je dobio poziv da prisustvuje samitu BRIKS – predsednika Putina.

„To je izraz odgovornosti. Imali smo sadržajan razgovor. Razgovarali smo o proslavi oslobođenja Beograda, kao i o gasnom aranžmanu i očekujem da krenemo u razgovor o dugoročnom aranžmanu. Istog sekunda kada sam dobio poziv predsednika Putina, rekao sam ruskom ambasadoru da imam dogovoreno sa Tuskom. Rekao sam Putinu i da nema ovih poseta, bilo bi mi teško da dođem iz različitih razloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari