Koha: Cilj sastanka Vučić – Tači premeštanje dijaloga iz Brisela u Vašington

Ostavite komentar


  1. Zbog držanja Srbije na dugom štapu bez ikakve šargarepe, zbog propalog Briselskog Sporazuma naročito u vezi ZSO, zbog u odnosu na CG sporog zaključivanja poglavlja, zbog udaljenosti perspektive ulaska u EU Srbiji više odgovara američka inicijativa i američke garancije. A Albancima su Britanci ili Nemci smestili takse samo da ne bi došlo do obećane vizne liberalizacije. Naravno da ima efekta i to što nisu Albanija i Severna Makedonija započeli pred pristupne pregovore sa EU i ako su se Makedonci odrekli imena i još davno potpisali Ohridski Sporazum čime su ustvari federalizovali Makedonija na istočnu većinski Makedonsku i zapadnu većinom Albansku Makedoniju i tako potpuno eliminisali Srbe, kojih je u vreme kada sam ja studirao u Skoplju bilo više od Albanaca i imali smo obrazovanje na srpskom od osnovne, gimnazije i fakulteta, dok Albanci nisu.
    Dakle. Amerika što obeća to i ispuni čak i pritisak na EU.

Ostavite komentar


Politika

Vučić izrazio veliku zabrinutost u susretu sa zvaničnikom NATO 10

Vučić izrazio veliku zabrinutost u susretu sa zvaničnikom NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Borisom Rugeom izjavio da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa Kforom kako bi se osigurala bezbednost Srba na Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.