Koha: Pušteni Arsenijević i Veljković posle saslušanja u Kosovskoj policiji 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković iz Srpske demokratije pušteni su posle razgovora u policijskoj stanici, potvrđeno je u četvrtak popodne u Kosovskoj policiji, piše albanski portal Koha u izdanju na srpskom jeziku.

Kako je saopšteno iz policije, Arsenijević i Veljković su privedeni od strane policije nakon što su ometali radnike koje je nadležni organ angažovao i angažovao da očiste neke grafite sa nacionalističkim natpisima, koji izazivaju raspirivanje i mržnju poput „Severne brigade“ i dr. bili na trgu kod mosta.

„Dotične osobe su više puta upozoravane da ne ometaju rad i da odu, ali su nastavile da opstruišu i ne dozvoljavaju završetak radova i izazivaju i podstiču tenzije. Nadležne policijske jedinice su, u cilju smirivanja situacije i stvaranja mogućnosti za rad, bile prinuđene da reaguju i sprovele su dve osobe u policijsku stanicu na razgovor. Osobe koje su sprovedene u policijsku stanicu su nakon obavljenog razgovora puštene na slobodu“, navodi se u saopštenju.

*Veljković i Arsenijević objavili su na Fejsbuku snimak kako se protive prekrečavanju zidića u bojama srpske zastave i kako se raspravljaju sa policijcima KP, koji možete pogledati na linku:

Više desetina Srba okupilo se ispred policijske stanice u Mitrovici u znak nezadovoljstva zbog hapšenja Arsenijevića i Velkovića, nastavlja Koha.

Kurtijeva vlada je sredinom jula saopštila da namerava da otvori glavni most preko reke Ibar u Mitrovici za saobraćaj vozila.

Međutim, zemlje Kvinte – SAD, UK, Nemačka, Francuska i Italija – izjavile su 2. avgusta da ne podržavaju otvaranje mosta u ovom trenutku.

Mirovna misija NATO-a na Kosovu, Kfor, saopštila je da svaka odluka o otvaranju glavnog mosta preko reke Ibar treba da bude doneta u okviru dijaloga Kosova i Srbije, piše Koha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari