Koji američki zvaničnik bi uskoro mogao da poseti Srbiju? 1Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova

Nemaćki kancelar Olaf Šolc, ali i visoko rangirani zvaničnik iz američke administracije trebalo bi do kraja godine da posete Srbiju, saznaju danas Novosti u diplomatskim krugovima.

Kako se procenjuje, ovi dolasci mogli bi da utiču na dalje razrešenje Gordijevog čvora na Kosovu i Metohiji, ali i da budu prilika za jačanje ekonomskih veza i promociju novih projekata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku na svečanom prijemu koji je organizovao nemački kancelar povodom 50 godina glanstav Nemačke u UN.

Tom prilikom Vučić je pozvao Šolca da poseti Srbiju.

Prilikom nedavnog obraćanja javnosti Vučić je najavaio da posle povratka iz Njujorka gde trenutno boravi na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, očekuje vrlo važnu posetu, ali nije precizirao ko dolazi u Beograd.

U političkim krugovima se spekuliše da bi taj zvaničnik američke admnicistracije mogao biti Džejms Obrajen, koji bi uskoro trebalo da bude imenovan za pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, a na toj poziciji zameniće Karin Donfrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari