Koji srpski ministar je prisustvovao konvenciji demokrata u SAD? 1Foto: EPA-EFE/Mike Segar / POOL

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Predsedništva SNS-a Nemanja Starović prisustvovao je Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu.

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo da predvodim srpsku delegaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, na čijim marginama je u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta održan Međunarodni liderski forum, uz učešće više stotina međunarodnih predstavnika visokog profila“, napisao je Nemanja Starović na društvenim mrežama.

Veruje, naveo je, da smo na najbolji način predstavili našu državu kroz više desetina susreta i kontakata sa predstavnicima američke administracije, nosiocima najviših državnih funkcija iz redova Demokratske partije, kao i sa međunarodnim gostima iz Evrope i drugih delova sveta.

„Posebno bih istakao sadržajne razgovore sa kongresmenom Erikom Svolvelom iz Kalifornije, koji ima izraženo razumevanje za pozicije Srbije i kontinuirano se zalaže za unapređenje saradnje između naše dve države“, naveo je.


Dodao je da „ideja nije bila da se na bilo koji način opredeljujemo“.

„Niti da podržavamo kandidate jedne od dve vodeće političke partije u SAD, već pre svega da posmatramo kako se ovako veliki i grandiozni politički skup organizuje, da budemo prisutni i da na pravi način predstavljamo Republiku Srbiju“, naveo je on.

Podsetimo, na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu sinoć Kamala Haris zvanično je prihvatila nominaciju svoje stranke za predsednicu.

Za kandidata republikanaca ranije je izabran Donald Tramp. Predsednički izbori u SAD održaće se 5. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari