"Kojom matematikom 'večiti student' sa 21 godinom": Student odgovorio na optužbe državnog sekretara Dabića 1Foto: Screenshot/N1

Student druge godine Fakulteta političkih nauka Pavle Cicvarić, govornik na sedmom protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, kaže za Danas da targetiranje i pretnje koje dobija su pokazatelj da je vlast uzdrmana.

Cicvarevića je kao večitog studenta označio državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, član Glavnog odbora SNS, a iznosio je i određene podatke o porodici ovog studenta.

„Ko su to predstavnici “studenata”na protestu? Nešto poznatiji od Pavla Cicvarića, večitog studenta iz Užica je njegov otac Radovan – čovek kome iz američke ambasade sipaju milione svake godine na račun NVO preduzeća. Crno na belo – neka vidi Srbija ko bi to da ruši državu“, napisao je on.

U nizu tvitova Dabić je napisao da „nema tu govora o bilo kakvim spontanim događanjima“, te da, kako je naveo, svakom poštenom građaninu i patrioti treba da bude jasno da je bina rezervisana „samo za okorele drugosrbijance i poslušnike stranih ambasada“.

„Nema tu mesta za bilo koga drugog. Njima poručujemo – nema vlasti mimo izbora. Sve crno na belo – godinama unazad lepo žive na račun stranih donacija“, napisao je on, pritom podelivši podatke sa sajta „Company Wall“ vezane za prihode organizacije „Užički centar za prava deteta“, čiji je kao zastupnik na ovom sajtu upisan Radovan Cicvarić.

Pavle, reagujući na ove navode, kaže da to pokazuje da je vlast uzdramana i da „ih žulja kada ih neko otvoreno kritikuje“.

„Nisam samo ja u pitanju, ovo se dešava svaki dan mnogima. Sramotno je i opasno da sa vlasti stižu ovakve pretnje, koje su usmerene čini mi se jednako prema mojoj porodici, kao i prema meni. Ovo su neistine što je Đorđe Dabić iznao, imam 21 godinu, ne znam kojom matematikom može da se dođe do zaključka da sam večiti student“, navodi ovaj student.

Smatra da je očigledno ovo pokušaj zastrašivanja građana da progovore, ali poručuje da on ne planira da prestanem da im govori kako im se, kako kaže, bliži kraj u političkom smislu, i da će „odgovarati za sve laži i sve zločine koje su počinili“.

„Nikakva Jelena Karleuša, ni Đorđe Dabić me neće ućutkati“, kaže Cicvarić.

Ovaj postupak državnog sekretara osudila je i neformalna grupacija „Studenti protiv nasilja“, kao i narodna poslanica Ne davimo Beograda Biljana Đorđević, koja je i profesorka na Fakultetu političkih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari