Kojom pravnom akrobacijom Vučić može do referenduma o svom razrešenju?

Ostavite komentar


  1. Kako vrti ovaj Vučić opoziciju,svoje vala je majstor imaćemo autokratiju do negde 2050 i neke ima da vlada.

  2. Vi skupite,ja ću vam dati. Pa ću opet sve javno ukrasti. Najbolji student, sramota.

  3. Dok se mi zamajavamo sa izdajnikom Vučićem, Kurti na severu KiM pravi policijske baze.

  4. Ovaj neradnik i zgubidan, kršitelj ustava i svih božijih zapovesti, još jednom po receptu izraelske markentiške agencije skreće pažnju na drugu stranu od gorećih tema, recimo Kosova, plantaža marihuane, organizovanih paravojnih, vojnih i navijačkih grupa, prodaje zemlje strancima. Podršku mu daju isti oni koji su držali balkanskog kasapina na vlasti 10 godina. Samo i oni povuku vodu na kraju.

  5. Sve je to Hill isplanirao sa Šolcem još zimus i proletos dok se opozicija zabavljala dokazivanjem krađe! Akrobacije? Bože, svašta! Zar je potrebna akrobacija da pregaziš ustav Srbije? To nam je bar on pokazao i, kao i dosad glumata žrtvu i ‘nudi svoju glavu’ da bi svoje otimače Srpakog blaga, zatim ucenjene i one zaluđene njegovom pojavom ohrabrio da će opet pokrasti dovoljno!!!

  6. Šta se brinete o toj ekvilibristici ? On može da promeni Ustav, a i onako se popišao na njega davno !

  7. Ne budite naivni i ne nasedajte više na iste trikove! Ne bavite se Vučićem, nego se bavite politikom. Svakome ko iole razume način vladanja sadašnje vlasti trebalo bi da bude jasno da ovaj „mamac“ u obliku impičmenta ima za ulogu odvlačenje fokusa od onoga što bi stvarno bilo opasno po vlast. Tražite raspisivanje referenduma po pitanju eksploatacije litijuma jer je to najlakši i narealniji način da ostvarite političku pobedu koja će biti dobar razlog da se tek onda traže vanredni Parlamentarni izbori.

  8. Dokle ćemo mi da živimo kao akrobate na žici ?!
    Da li je moguće da niko u ovoj državi budali ne može da stane na rep i stavi tačku na ludilo u kom živimo. Ko je on da se igra sa državom i i 7 miliona stanovnika !
    Laže kako zine a celu državu je pokrao i za to treba u zatvor. Da se ne plaši on da će njega neko da juri iz Srbije.. Naprotiv mi želimo da odgovara pred narodom i sudom i da mu se ispita imovina stečena od 2012 godine.

  9. Stvarno ne razumem,ako mu je dosadno da bude predsednik,nek podnese ostavku.Vrli je jednostavno.

  10. Ma ignorisite te budalastine. Time samo navlaci dimnu zavesu a mi i ne znamo na sta. Bolje se koncentrisite na to sta radi a ne sta prica. On prica i kad spava. Ne da mu savest mira.

  11. Izgleda da niko ne zeli da shvati da se ovde uopste ne ide putanjom / postupkom opoziva niti je to namera. Da bi bio opoziv mora da postoji utvrdjena protivpravnost cega ovde nema ako se otvoreno tvrdi da cak ni asov nece biti zaboden dok se ne sprovede postupak, pribave svi akti i pruze sve garancije. 2/3 poslanika izglasava referendumsko pitanje plebiscitarnog karaktera „da li ste da AV bude i dalje predsednik“ ili sl. Narod se izjasnjava da/ne i u slucaju „ne“ predsednik drzi rec i daje ostavku kao licni cin. Dakle ovde se ne raspravlja o bilo kakvoj krivici ili protivpravnosti da bi nesto islo na Ustavni sud. Ova konstrukcija nije zabranjena i tu je Djuka u pravu. A da li je ovakav inzenjering socioloski prihvatljiv, to je druga prica. U svakom slucaju hrabar potez i otvorena prilika za opoziciju da bez izbora i price oko Rio Tinta ostvari cilj vec u oktobru/novembru. Meni sad ovo vrdanje opozicije i neke price da nece „nasesti na igru“ pre lici na svest o nemanju kapaciteta niti plana za pokretanje kriticne mase za promenu u ovako kratkom periodu.

  12. Ovaj manipulator da stvarno želi to što priča, podneo bi neopozivu ostavku zbog bolesti. Ali, pre toga da Vlada donese zakon o zabrani rudarenja litijuma i bora u Srbiji. Sve je jednostavno i prosto.

  13. Ка предлажем да користимо методу Louis XV уместо да се играмо игрица, и то пре него побегне у Русију !

  14. “Postupak za opoziv sprovodi se na način na koji se vrši izbor predsednika Republike, a predsednik je opozvan ako je za njegov opoziv glasala većina od ukupnog broja upisanih birača u Republici”, pisalo je u tadašnjem zakonu.

    Jos jednom:“… većina od ukupnog broja upisanih birača u Republici“

    A ukupan broj upisanih biraca … ah ti spiskovi biraca!

  15. Kako se covek igra neverovatno, stalno zaludjuje narod. Sada je vazno njegovo razresenje, nije vazan ni litijum, ni KiM, nista nije vaznije od njegovog razresenja koje usput niko ni ne trazi a on nudi. Kako vispreno i pametno, kao i obicno skretanje paznje sa bitnih stvari. Napredno. Ziveli

  16. Svaki put ću na tekstove ovog tipa slati isti komentar: Molim vas da prestanete da se bavite bulažnjenima ovog čoveka. Pišite samo o pogubnim rezultatima njegove politike i verovatno ćemo jednom moći da kažemo laku noć Vučiću.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. i 4. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.