Kokan Mladenović: Propuštena šansa kad je opozicija „napravila puč“

"Greška protesta je što nisu izrodili novu građansku opoziciju"

Ostavite komentar


  1. Lepo je analizirati opadanje energije protesta, i moguce grehe opozicije dok su bili na vlasti. Dobro je i sto zahtevate apsoloutnu lustraciju jednom…kad…Ali sta dotle?!! Slazem se da su opozicionari manje -vise desnicari, da su preoteli gradjanski protest. I? Sta cemo sad? Zar da sedim kod kuce i zaboravim sta se sprema mojoj deci u buducnosti? Bez obzira na sve, gospodine Mladenovicu, ja cu i dalje ici u protestne setnje i trubiti, i pistati. Moja gradjanska svest mi ne dozvoljava da rezignirano slegnem ramenima i pomirim se sa sudbinom. Ajmo , na ulice!

    1. Gospodjo Ilic,imate pravo.Nasi se intelektualci ,uglavnom,odnose kritizerski…ali ucinite vi nesto postovani Mladenovicu i ne samo vi nego i ostali koji se zale da je opozicija preuzela proteste koji su bili gradjanski i koji bi iznedrili nesto bolje. Ako gradjanski protesti imaju kapacitet,stavite se na celo, svi vi,i aktivno ucestvujte i zajedno sa opozicijom ,koja takodje predstavlja gradjane,
      okupite kriticnu masu koja bi ostvarila promene.Usput i ponesite deo krivice (beli listici) za ovo sto nam se desilo,a desila nam se ova vlast,a ne opozicija.

      1. Čudo jedno kako je „inteligencija“ neprijateljski nastrojena prema opoziciji, a kritika je tipično izražena u maniru prosečnog gledaoca kviza u smislu pa kako ne znaš odgovor na to pitanje a ovamo nema petlju da sam učestvuje u kvizu, tj. da kaže želim direktno da učestvujem u artikulaciji protesta, da budem eksponiran, da predlažem korake javno…. Ovako tim lažnim gnušanjem(ja to smatram nedostatkom hrabrosti) prema politici sami učestvuju u podizanju apatije i time pomažu Vučiću. Ko radi greši, a kibiceri su licemeri bez bilo kakve kvalitetne ideje ili sa idejom ali bez hrabrosti da je iznesu i stanu čvrsto iza nje. Vučić ne može biti oboren od neartikulisanog narodnog bunta, dakle bez opozicije odnosno političara a kibiceri ili da se angažuju i izađu na crtu ili neka ćute jer njihove reči nemaju praktični značaj. Mislim to su uglavnom ljudi tzv. beli listići koji su doveli veće od dva zla 2012.

        1. Pośt.Marko mogu da potpišem sve što je rekao Kokan.. imam apsolutno isto mišljenje kao i on,kao i velika većina mojih prijatelja kojo više ne dolaze na proteste.. ovde u nišu više ni ne postoje. Takođe mohu da potpišem i da ste Vi verovatno deo tog opozicionog bloka, koji je ovde prozvan,i koji nikako da razume da nas ne interesuje nikakva desna retorika, nikakvo pominjanje kosova,već samo insistiranje na vladavini prava i poštovanju zakona ..lustracija , poreklo imovine, i pozivanje na odgovornost, a obda promena izbornog distema, sistema predstavničke demokratije i ost..revolucija u malom…a ne ovako

  2. Dobro da protesta i ima ko ih sve minira.
    Gradjani su pametniji od ovih daveža.

    Pa idi ti, Kokane, pa ga hapsi!
    Ili to očekuješ od „četnika“?

  3. Sa uzivanjem sam gledao Kokanove predstave u Beogradu, Sarajevu i dr. Genijalac ! A sto se tice protesta, nije lako, ima problema, ali, kad razmislimo, da li je bilo sta veliko napravljeno lako i bez problema ?
    Idemo na proteste ! I protiv Slobe smo isli, godinama . . . i pobedili.

  4. Protesti su samo rekapitulirali cinjenicu: oni koji su 2012 omogucili ovima da dodju na vlast, su najbolji zalog da ce ovi i dalje biti na vlasti. Jer ih narod zna ko zlu paru. Dok su protesti bili koliko-toliko gradjanski, opstajali su; cim su se potroseni opoziconari opet oglasili, krenuli su da se gase. Gospodo Djilas, Djordjevic, Jeremic, Raskovic- Ivic itd., vama se obracam. Maknite se u stranu da bi zazivela prava nova gradjanska opozicija kakvu prizeljkuje i g. Mladenovic. Hvala!

  5. Редитељ који у „медијском мраку“ хапси председника државе, позива на пуч, ограђује се од оних који су га направили, дели Србију на партизане и четнике, говори о лустрацији (ваљда оној по којој би он био државни редитељ и то један једини) и гомилу фраза о демократији….., а притом режира по целој Србији….Али не може да заборави Атеље 212 из којега су га избацили глумци, а не ова власт.
    Јадно Младеновићу, јадно за неког ко пледира на интелктуалну величину у Србији.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.