Koliko je SPS prihodovao mimo pravilnika Državne revizorske institucije? 1Foto: Vojin Radovanović

Socijalistička partija Srbije (SPS) ostvarila je prihod od 16 miliona dinara od davanja u zakup 18 nekretnina ili delova nekretnina koje nisu evidentirane u poslovnim knjigama, što nije u skladu sa Pravilnikom u vezi sa finansijskim izveštajima mikro i drugih pravnih lica, saopštila je danas Državna revizorska institucija (DRI).

U izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja o pravilnosti poslovanja SPS za 2023. godinu navodi se da Pravilnikom o računovodstvu i računovodstvenim politikama stranke od 11. decembra 2020. nije uređen način vrednovanja investicionih nekretnina, što nije u skladu sa Pravilnikom.

Dodaje se da u Katastru nepokretnosti SPS nema upisano pravo svojine na najmanje 11 nepokretnosti, zbog čega DRI izražava rezervu da su prihodi od zakupa nepokretnosti od 14 miliona dinara ostvareni u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.

Navodi se da je SPS u obavezi da u roku od 90 dana dostavi odazivni izveštaj o otklanjanju nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari