Šta smo saznali iz kritike SNS "kolega" Zorane Mihajlović na Instagramu? 1 Foto: BETAPHOTOMILAN OBRADOVIĆ

Pitanje je da li bi Zorana Mihajlović ovako govorila i da je ostala na mestu ministra. Koliko li je tek stabala posečeno dok je ona bila ministarka za izgradnju malih elektrana.

Ovo se uličnim žargonom zove „lažna frka“. To je ono kada simulirate nekakav sukob ili kreirate lažnu diverziju. Ona nije nikakav disident, već samo jedna od službenica u sistemu Aleksandra Vučića, a Srbija je talac unutašnjih sukoba u SNS, kažu sagovornici Danasa i opozicioni poslanici koje smo pitali za komentar na objavu Mihajlovićeve u kojoj kritikuje „kolege“ iz SNS zbog negativnih tekstova o njoj.

Doskorašnja ministarka rudarstva i energetike je na svom Instagramu podelila fotografije naslovnih strana dnevne štampe, i uz to napisala: „Koliko li je stabala posečeno da bi moje „kolege“ iz SNS objavile hiljade strana, negativnih tekstova, laži i neistina o meni i mojim rezultatima? Pa to je zločin nad prirodom!”

Đorđe Miketić, poslanik Moramo-Zajedno za Danas kaže da se ovo uličnim žargonom zove „lažna frka“.

– To je ono kada simulirate nekakav sukob ili kreirate lažnu diverziju da bi se sa vas svetlo bacilo na drugoga, da se sakrije trag beščašća, ili prljavog novca, da se sakriju sve reke u cevima, sva razorena energetska preduzeća, kada ne bi da se govori o struji koju uvozimo, pošto nismo uspeli da je proizvedemo na blato, kada ne biste da se govori o mrtvim rudarima ili otimanju dedovine koju ste poklonili kinezma. Identični lažni sukob kao što gledamo između visokih oficira kartela Šapić – Vesić. Građane ne treba da briga da li je ovaj iz jedne frakcije kartela u svađi sa drugom, kad je sve to zajedno jedan kriminal. Ne smemo nasedati na lažne podele unutar istog kartela – koga briga da li će jedan da dobije posao od 10 a drugi od 30 miliona, jer svi zajedno su na istom zadatku, da privatizuju grad i obale, preduzeća i resurse, da opljačkaju građane i institucije – navodi on.

Poslanik PSG Natan Albahari nije siguran da ovo „otkrivanje rupe na saksiji“ Zorane Mihajlović zaslužuje pažnju koja joj se pridaje.

– Ona nije nikakav disident, već samo jedna od službenica u sistemu Aleksandra Vučića, koja je izgleda istrošila svoju funkciju i odbačena kao nepotrebna. To bi trebalo da bude pokazatelj i svima ostalima u SNS šta bi moglo da im se dogodi ako nisu bespogovorno na istom pravcu sa predsednikom – kaže Albahari za Danas.

A Stefanu Jovanoviću, poslaniku NS, je zanimljivo da otvoreno u medijima čitamo o unutrašnjim sukobima struja u okviru SNS.

– Srbija je talac unutašnjih sukoba u SNS, a o kojima ćemo slušati u narednin danima od onih kojima nisu zadovoljeni lični interesi u podeli plena – ukazuje on za Danas.

Dok se poslanik DS Srđan Milivojević pita koliko li je tek stabala posečeno dok je Zorana bila ministarka za izgradnju malih elektrana.

– Možda su neka od tih stabala bila i trula, ali svakako ne kao vlade koje su imale ovakve ministre…. – navodi Milivojević za Danas.

Aleksandar Olenik, poslanik sa liste Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani, dodaje i da je pitanje da li bi Zorana Mihajlović ovako govorila i da je ostala na mestu ministra.

– Pretpostavljamo da ne bi, zato je ovo naknadna pamet i pokušaj umanjenja lične odgovornosti za posledice desetogodišnjeg sprovođenja Vučićeve politike – zaključuje on za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari