Koliko se građana doselilo u Kragujevac tokom septembra? 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevac se tokom septembra doselilo 369 građana iz 64 opštine, od kojih je 160 punoletnih.

 „U periodu od 1. do 30. septembra 2023. godine, na teritoriji opštine Kragujevac prijavljeno je 194 građana, koji nisu imali prethodno prebivalište prijavljeno na teritoriji Srbije, dok je 175 građana prethodno imalo prijavljeno prebivalište na teritoriji neke druge opštine u Srbiji“, naveli su u odgovoru iz MUP-a na pitanje portala Glas Šumadije.

Od ukupnog broja pridošlih sugrađana u Kragujevcu u septembru, bilo je 160 punoletnih i 209 maloletnih lica (od kojih su neka i novorođenčad).

Tokom 2022. u Kragujevac je pristiglo ukupno 3.952 građana, od kojih 2.120 nije imalo prethodno prebivalište prijavljeno na teritoriji Srbije.

„Čini se da mesečna statistika za septembar ne odskače u odnosu na prosek od 2022. godine, iako je ‘raznovrsnost’ opština odakle dolaze novi sugrađani, u najmanju ruku zbunjujuća“, navedeno je u tekstu portala Glas Šumadije.

Portal je uputio pitanja MUP-u Kragujevac, ali i Birou u Beogradu 13. oktobra, a odgovor je stigao tek 17. novembra.

Odgovor nadležnih je bio polovičan jer nije obuhvatio podatke i za prvih 13 dana oktobra, kako je traženo.

MUP Kragujevca je objasnio da nije u mogućnosti da izvrši pretragu za period oktobra, s obzirom na to da „fond za izveštavanje sadrži podatke zaključno sa prethodnim mesecom, odnosno za period od 1. do 30. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari