Kome su odzvonila zvona u Crnoj Gori

Ostavite komentar


  1. Sve je receno. Hvala na clanku. Ovo se zove novinarstvo. Dok Im pristizu tone kokaina oni se bave SPC. Pametnom dosta.

  2. Neobicno da Danas objavi ovakav clanak. To je dokaz da je svima jasno koliko je antisrpska kampanja u Crnoj Gori propala.

  3. Crna Gora je i bila SAMOSTALNA i treba da BUDE takva Savremena
    A VUCIC prica Nedamo pokoriti Srbiju
    Ispada da je Crna Gora izvrsila AGRESIJu i upala u Srbiju
    Kako dobro se PRAVE Da su ludi
    To im je TRIK i POMAGALO
    Kao i Za Srebrenica poklali i ubili raselili mucili i
    To im je
    Nepoznato ….Koji Trik

  4. Dosao helikopterom, okupirao grad, nanio povrede vlastitom narodu, uveden u manastir kao najveci kriminalac, i cega vam je ovaj „pop“ dostojan? Dostavljen je ka prasici po vijetnamu sto su dostavljani, samo jos da su ga izbaci padobranom A sto su od hrama prethodni dan napravili diskoteku to je tek spdnja ziva Da im je „djedu“ bilo ustati iz groba vjerujem da bi ih sve na gomilu polio benzinom i zapalio A to kome je odzvonilo vrijeme ce pokazati, lako im je bilo sve ovo izvesti kad Crna Gora ima domace izdajnike Cekam da vidim da pokazu muda na kosovu al tamo im je ladna voda pa im se skupe i tamo su svi operisani jer tamo nema domacih izdajnika

  5. Zvona da odzvone onom ko 30 godina vedri i oblači po Crnoj Gori, kao niko u Evropi. Možda negde u Aziji ima vladara sa toliko staža.

  6. Citiraću izreku Franklin Delano Roosevelt : „Sloboda demokratije nije sigurna ako narod toleriše rast privatne moći (Đukanović klan) do tačke kad ona postaje jača od same njihove države. To je u suštini fašizam. Vlasništvo nad vlašću od strane pojedinca (Mila Đukanovića), grupe ili bilo koje druge kontrole privatne moći“
    Sva sreća u zadnjem trenutku narod Crne Gore je shvatio šta znači privatna kontrola prljavog novca Milovog bogastva i gde ona vodi.
    Sve čestitke na ustoličenju Vladike, što je sjajno opisala gore potpisana novinarka.

  7. Sramotna poruka Mila posle skandala i bruke na Cetinju.Ali on i nema obraz.Od 1993 je šovinista i to je vesto krio.Nazalost stvorio je kroz medije od 2998 generaciju mladih koji iskreno mrze Srbe i svoje đedove.

  8. Onima koji i na kraju svoje kameleonske političke karijere, pokušavaju opstati na podelama i razdoru…

  9. Tekst koji će u budućnosti biti citiran. Ono što je bitno, a to je, da posle ustoličenja vladike na Cetinju, svi oni koji su svoj prosperitet i dobit u životu zasnivali na antisrpstvu, od devedesetih do danas, neće više biti onoliko podržavani od strane svetskih moćnika, kao do sada. U slučaju Mile, može se reći da je mržnja prema Srbima ili dobit od toga tolika da ne može to da shvati.

  10. Sve je tačno. Tu nema nikakve filozofije i šminkanja. Da je tačno šta je članku rečeno, jasno je i deci u Crnoj Gori. Jasno je i Milogircima. Milo će imati sve slabiju podršku kad ljudi shvate da on ne može više da ih ucenjuje. Ja sam Crnogorac i u moju crnogorštinu utkano je srpstvo zauvek na dva načina – istorijski i kroz tradicionalnu crkvu. To Milo ne može da promeni.

  11. Aaa ne lupetajteeee budale jedne.Šta ovđen ima istinito ništa.Kakav Đukanović i bakrači.Kako ste vi posrbljeni jojjjjjjjj.Kakvoj crnoj crkvi se vjeruje.Nije bila smjena vlasti zbog crkve budale,nego narod više ojadio svi šklapaju i svi su šklapali zajedno(OPZICIJA I VLAST)prije i sada.Koji ste vi retardi.Samo zamagljuju SOCIJALNI MIR.A dok ima vas takvih blesavih ee kukuuu nama sa vama i sa tom Anom koja je 0 roba….A ovi još gori po svakom pitanju mogućem.Jedini je spas što ovi neće još dugo,samo da posle njih dođe neko ko će da da narodu da radi i zarađuje(ali smo i mi stoka,neradnici)pihhhhhh,zato smo i ovakvi.Kako nas Njemci ne okupiraše,đe bi danas bili.Nama treba samo po džepu a ove sve političare lopove i lažove i popove postrijeljati.Dati onda narodu poštrnom ko če da se bavi prvo pošteno a onda ekonomski…A doći če i taj dan,budite sigurni.Jer mi to tražimo…

  12. Pa nije baš od A do Š. Barem jedno od trideset slova je moglo, istine samo radi, da bude o tome ko je spasio Z.Đinđića u čiju se politiku, smeo bih da se opkladim, zaklinju i pisac teksta i oni koji tekstu aplaudiraju. A tek elementarno nepoznavanje činjenice da je SPC nastala službenom odlukom kralja Aleksandra i jugoslovenske vlade što je jedinstven slučaj, barem u Evropi. Dakle, ogromnu većinu od tih četrdeset (ako je to tačan broj) vladika su birali vladari Crne Gore u Crnoj Gori, a samo nekoliko je birano u Beogradu. Eto prilike i za Danas da dokaže da nema tabu tema, pa istraži malo ko je Panta Gavrilović i šta je radio u Carigradskoj Patrijaršiji pre stotinak godina, zašto je u istoj nakon toga došlo do skandala i od tada Carigradska patrijaršija SPC u svim zvaničnim dokumentima zove „Crkva u Srbiji“. Ili su emocije na svim stranama tako jako da ćemo se držati zvanične, dobrim delom falsifikat istorije.

  13. Zakon diskriminatorski jer ne traži od drugih verskih zajednica dokazivanje vlasništva. Kakva površnost. Od Ivana Crnojevića CG vladari su gradili isključivo pravoslavne crkve, dakle besmisleno je država CG preispituje svoja prava na katoličke crkve i džamije.

  14. Kad volite Srbiju idite tamo.Ostavite Crnu Goru i crnogorce na mir i nase more.Srecan vam put preko granice.

  15. Neka ovi srpski-crnogorci izdajnici idu u svoju maticnu zemlju.Ostavite prave crnogorce na mir u svoju Crnu Goru.Posrbice srecan vam put preko granice.Plivajte Dunavom.

  16. Nisam ni procitala tekst do kraja ali nema ni potrebe. Za vas koji mislite da je Crna Gora isto sto i Milo mogu da kazem da cak i da Milo zavrsi u zatvoru Crnogorci nece prestati da budu Crnogorci, niti ce ikada pristati da budu to sto vi zelite. Crnogorci su postojali i opstajali i u tezim vremenima i njihov osjecaj nacionalne svijesti nije bio vezan ni za koju licnost.Poznajem mnoge koji misle kao vi, ali grdno cete se iznenaditi. Sto se korupcije tice, imate je i vise nego dovoljno u Srbiji, pa pometite prvo svoje dvoriste.

  17. Dali ima iko normalan koji podrzavaju Djukanovica. Zar nikako da shvate da njega neinteresuju ni Srbi niti oni drugi sto se prestavljaju kao Crnogorci. Ne interesuju ga ni muslimani ni Siptari koji zive u Crnoj Gori.Jedini interes Djukanovica je da opstane na vlasti i da uveca ili da sacuva svoje bogatstvo. Samo budale i maloumnici slijede Djukanovica.

  18. Ovo je prvi zdravorazumski tekst na Danas koji sam pročitao posle ko zna koliko vremena. Svaka čast autorki. Prethodna propaganda ovog lista, o ugrožavanju nečega od strane Srbije u Crnoj Gori je bila totalna laž i izmišljotina.
    Ovi koji se pozivaju na Svetog Petra Cetinjskog treba da znaju i njegovu nacionalnu pripadnost, a ta je po svim poznatim dokumentima srpska. Dakle, ne možete prisvajati nešto što vama ne pripada. Uostalom to većina naroda u Crnoj Gori i zna, pa zato ovaj verujem već bivši vladar pokušava da daljim podelama stvori još veći razdor i pretpostavljam da računa na neke nemire kako bi opet na avetu velikosrpskog nacionalizma, te floskule koja je postala glavna za sve okolne „liderčiće“, kao u orvelovoj 1984., stvorio fiktivnu pretnju na državnost Crne Gore, koji niko i ne spori. Ali se spori otimanje imovine SPC i fašističko ophođenje prema istoj od strane ove grupacije predvođene Milom, već ko zna koliko dugo.

  19. ….clanak je pogodak u center….svaka vam cast za ovo pisanije….na zalost “ M“ilo“ mi se cini je ugradio trajnu podelu u narod I drzavu CG…bice tesko demontirati negovu zaostavstinu…a mogli si biti Swiss Jadrana
    .

  20. Prilicno pristrano i smotano u celofan „srpskog sveta“ za one malo obrazovanije ali je princip isti. Jadna Srbija, nije za cudenje sto tapka na mjestu i sve dublje propada.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.