"Komisija služi da bi nas plaćeni eksperti ubeđivali": Lazović odgovorio Ani Brnabić na poziv za komisiju o litijumu 1foto: R. Z./ATAImages

Govoreći o pozivu Ane Brnabić da opozicija učestvuje u najavljenoj parlamentarnoj komisiji o litijumu, Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta rekao je da je „za komisiju sada kasno“ jer je odluka o kopanju već doneta, dok bi komisija poslužila za dovođenje „plaćenih eksperata“.

Lazović je za Danas izjavio da je za komisiju sada kasno jer je vlast već donela odluku da se litijum kopa i sa Nemačkom potpisala Memorandum i pismo o namerama.

„Uostalom, Ana Brnabić ne predlaže komisiju kako bi Vlada agrumentovano donela odluku o litijumu, već da bi ona poslužila kao deo kampanje Rio Tinta„, tvrdi Lazović.

On smatra da formiranjem komisije žele da dovedu „plaćene eksperte“ da ubede druge da je projekat kopanja litijuma dobar.

„Pošto odlično barataju sa istraživanjima javnog mnjenja, SNS vidi da je većina građana snažno protiv ovog projekta i sada bi da probaju da nekako to izmanipulišu“, pojašnjava Lazović.

Lazović je podsetio i na anketni odbor koji je formiran nakon majskihmasovnih ubistava.

„Tada je vlast prvo donela odluku da se odbor formira, a onda ga brutalno sabotirala i ugasila, jasno vam je da bi tako nešto i sada mogli da urade“, kaže Lazović.

Zbog toga Lazović traži da se na dnevnom redu Narodne skupštine nađe narodna inicijativa o zabrani rudarenja litijuma i bora koju je potpisalo 38 hiljada građana, ali i da odgovorni za njeno sakrivanje budu procesuirani, za đta su podnete i krivične prijave od strane ZLF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari