Konačno će biti jasno da Srbija nije slobodna zemlja

Sagovornici Danasa o uticaju nove metodologije u pristupnim pregovorima sa EU na autokratsku vlast Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. zašto ulaziti u takvu evropsku uniju? pod ovim uslovima ni jedna zemlja nije pristupala. o evropskim vrednostima i solidarnosti možemo da pitamo italijane, madjare, rumune,…. treba ući u EU ali ne po svaku cenu! TO NAM NIJE STRATEŠKI INTERES NITI SU TO PREGOVORI, TO SU ČISTE UCENE.

      1. Bog je dao svima pameti koliko mu treba. Tako piscu teksta a i vama. Poštovanje

      2. A da ti ukapiras koliko vas je malo da ste i na vasim portalima ogromna manjina?Bice ti lakse…

    1. Posle svake sednice Centralne otadzbinske uprave celivao bi mi sveti putir, a ja bih mu onda usadio evropske vrednosti.

    2. Tacno. Za rusku guberniju ne trebaju nikakvi uslovi. Ili latinoamericki kartel. Licno navijam za kinesku provinciju. Neko svakako mora posto sami za sebe nismo.

  2. Bas njih briga za Srbiju, vlada vec 10 godina bez problema, vladace barem jos 10. I u EU ima slicnih diktatora (Kacinjski, Orban), pa im nista ne mogu, ili ne zele.

  3. Joksimović: „Spremni za sva pravila“ Da poštuje bilo kakvo pravilo, davno bi podnela ostavku zbog svog katastrofalnog neuspeha. Ali pošto se ustvari radi o takvom (ne)činjenju da se nikada ne udje u EU ova karikatura od političara je izuzetno uspešna i šef je zadovoljan.

    1. Jos niko nije ni za sta podneo ostavku…Zar Jadrancica da bude prva…i najkrivlja?

  4. Izvanredan završetak teksta, koji kroz reči gospođe Joksimović prikazuje potpunu autističnost i praznoslovlje sadašnje vlasti. Uz dužnu napomenu da je sadašnja vlast nastavljač prethodne; da je, na primer, kroćenje sudske vlasti nastupilo u vreme vladavine stranke koja je, makar u svom nazivu, imala veliki demokratski potencijal.

  5. Voleo bih samo da se istraži tok tih 200 miliona godišnje, t.j. na kojim računima su završili.

  6. Konačno da se EU probudi i uradi nešto konkretno za Srbiju, umesto da podržava laži koje joj se serviraju od kriminalaca i uzurpatora na vlasti.

  7. Well, it’s not our fault that the global world has deteriorated and that you can no longer find an honest or normal person in the world.

    1. S I psle oslobodjenja od Turaka nkad realno nije bila slobodna niti ce ikad biti.To je nas usud I Bozje prokletstvo, jer Turski nacin vladanja je standard svh vladara I vlasti u Srbiji do dana danasnjeg.

  8. Srbija ne suverena zemlja Di ne SME da se mesa u Zalone Srbije

  9. Daj bože da vas konačno ne viđamo inače vidim da ste uspešno razvili demokratsko društo na Kosmetu. Pojačajte u tom delu Srbije ta silna davanja i nemojte zaboraviti vakcine.

      1. Kako se prepozna europejac, po uctivom, konstrukktivnom, demokratskom razgovoru.
        Ne ide to tek tako iz titoistickih cokula u demokratske mokasine…..

    1. A najbolje da spakuješ kofere i odeš da živiš na Kosovo i tako daš primer istomišljenicima od kojih ni jedan ni u ludilu ne bi otišao tamo da živi.

    1. Ćuj jarane,oš mi
      objasnit ko je to
      prvosrbijanac a ko ovaj
      potonji.

        1. Evo ja ću da vam pojasnim. Prvosrbijanci bi da jašu a drugosrbijanci su bezobrazni i odbijaju tu kombinaciju

  10. Zemlja u kojoj vladaju Sorošovi zakoni sigurno da nije slobodna.

  11. Ne razumem EU
    Primili su Rumune i Bugare bez ikakvih uslova
    Moderni kolonizatori

    1. Pa oni izlaze na Crno more. Primili bi i Ukrajina po hitnom postupku da je uspela da zadrži ruski Krim.

    2. Јадан народ Србије. Колонизација изнутра, колонизација споља.

    3. I stvorili sebi neke probleme sa kojim ne žele više da se bakću.
      Uostalo i Srbija bi još odavno bila tamo da je drug Sloba stavio potpis.

  12. Vec 30 godina nas „primaju“. Stalno novi uslovi. A i opozicija ometa prijem.

  13. Srbija ne samo da nije slobodna zemlja nego je njen politicki vrh kvislinski sa elementima fasisoidnosti.Ovo drugo se povecava iz dana u dan.Ako ovo ne zaustavimo bice mnogo kostura i nece biti samo u ormaru Velikog Nevolje nego i u vinskom podrumu i na tavanu….!

  14. To je odavno jasno, ironija je da je EU u nameri da pomogne demokratiju u Srbiji ojacala stranku na vlasti. Pomoc u finansiranju projekata je zavrsila kod loklanih serifa i njihovih omiljenih izvodjaca, a zaposlavanje u ino pogonima je islo preko ogranaka vladajuce stranke. Dosadasnje zmurenje na ova desavanja je bilo u uverenju da ce pitanje KiM biti brzo reseno, ali su celnici EU shvatili da ce taj proces trajati jos jako dugo. I eto nas tu gde smo…

  15. O tom modelu sam napisao komentar još pre 8-9 meseci, ali iz nekog razloga nije bio objavljen.

  16. Vucic jeste tipican autokrata. Ipak ima velike uspehe, zato mu narod gleda kroz prste na izborima.

    1. Dragi Danas! Molim vas da ukinete komentarisanje na vestima jer nema vise smisla, javno mnjenje se ovim nece opipati jer je falsifikat (botovanje), a i da bi se neka promena u narodu desila – ne treba da imamo izduvni ventil kroz chat, komentare i drustvene mreze. Takodje svasta tece kroz komentare u doba pandemije (nadri lekarstvo, panika, lazi i neistine).
      Botovi su sada nauceni da ostavljaju malo manje ocigledne komentare, ali uz pazljivo gledanje – jasno se uoci. Mnogi ne mogu i ne zele pazljivo da gledaju i mogu zaista doci do utiska da je ovo nekakva istina i stav naroda. MOLIM VAS STOP KOMENTARIMA.

    2. Noćno rušenje sa fantomkama u Savamali? Zakasnelim reagovanjem
      na nadolazeću vodu upropašćeni preskupi roto -bageri i transporteri na kopovima Kolubarskog basena 2014.? (Direktor -vlasnik pečenjare). To što je odgledao nedostajuća 2 minuta sa naplatne rampe u Doljevcu, a sud nema taj dokaz? Upropašćen “Krušik“ da bi cvetala privatna firma koja preprodaje “Krušikove“ proizvode? Marihuana na 10 hektara? Nesposobni i neuki na skoro svim važnim funkcijama? Danonoćno bljuvanje prostakluka tabloida pod njegovom kontrolom? Radikalski , uličarski jezik u obesmišljenoj republičkoj skupštini?

  17. Jadranka,mislili ste da ćete novom metodologijom da izmičete kao i do sada,ali .izgleda,da tome dolazi kraj.Morate da se opredelite: zapad ili istok,ne lažite i jedne i druge.

  18. Jedini nacin da se dese neke ozbiljne promene su kaznjavanje pa neka Vucic i Joksimovic neka objasne narodu otkud vize za EU kad smo toliko „napredovali“.

  19. S shta drugo moglo da se ocekujeod Vucica i ostale bande samo beda i beda + beda .

  20. Народ у Србији нема никаква права па само видите у задњих годину дана ко је био само на ТВ

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.