Konjufca : Ako dođe do koalicije sa DSK premijer će biti Aljbin Kurti

Ostavite komentar


  1. LDK a ne DSK ce ici samostalno na izbore. Kurti sebi dize cenu je je svestan snage LDK. Za Srpsku Listu je Rugovina stranka najpovoljnije resenje jer Kurti smatra da Srpska Lista nije autenticna Srpska stranka sa KiM vec podruznica SNS tj. Beograda
    Ovog puta ce Srpska Lista sigurno osvojiti svih deset mesta a mozda i jedanaest, dvanaest, ako udje u predizbornu koaliciju sa Gorancima i Askalijama. Tako jaka SL ce sa LDK i Tacijevom DPK ciniti cvrstu skupstinsku vecinu I vladu koja ce progurati kompromisnog resenje izmedju Beograda i Pristine.
    Sinocni sastanak Pompea i Vucica je pokazao da ce otprilike ovako biti. Cak im je Vucic izdiktirao datum kosovskih izbora.

    1. Сами функционери „Српске листе“, Миодраже, тврде исто што и Курти – да ништа не раде на своју руку, без сагласности и упутстава из Београда. И ја се надам да ће Косово добити стабилну владу и владајучи коалицију без Куртијевих национал-револуционара, али ако то имало зависи од Београда, слутња ми постаје већа од наде, што рече Калемар…

      1. Barem si Ti Milivoje dovoljno elokventan da se ne sluzis otrcani floskulama tipa Kalemar (Cosic) ili Pukovnik (Anfilohije) a sto se tice SL dobro je da je tako jer bez podrske drzave njenog predsednika I vladajuce partije, ne bi mogli glasati interno raseljena lica a njih je sa glasackim pravom cak vise od onih Koji su ostali na KiM. Zato sam i pomenuo Askalije i Gorance..
        Sigurno ce SL ciniti cvrstu vladajuce vecinu i poraziti anti-Hasku koaliciju i nazalost uvek mog favorite Aljbina Kurtija sve dok ne postane malo pragmaticniji i svoju retoriku i postupke ne prilagodi istorijskom trenutku u kome ce se mozda na zadovoljstvo oba naroda, koji su za prethodnih sto godina, zajedno, mnogo „Dzakova soli“ pojeli.
        I tada cemo se mozda sresti (zajedno sa nasom dragon VB) u prti Visokih Decana (gde je VB, kod svoga dede) njihovo vino piti i izvanredan sir mezitu.

        1. Богме, Миодраже, трну нам зуби од воћа што нам је Академик окалемио, како год га звали… Сумњам да ће се Курти икада дозвати реду, пристојности и саживоту – он је задрти маоиста, и остаће доследан у глупости до гроба, попут др. Шешеља. Нека их обојице, за опомену… Живи били!

  2. Barem si Ti Milivoje dovoljno elokventan da se ne sluzis otrcani floskulama tipa Kalemar (Cosic) ili Pukovnik (Anfilohije) a sto se tice SL dobro je da je tako jer bez podrske drzave njenog predsednika I vladajuce partije, ne bi mogli glasati interno raseljena lica a njih je sa glasackim pravom cak vise od onih Koji su ostali na KiM. Zato sam i pomenuo Askalije i Gorance..
    Sigurno ce SL ciniti cvrstu vladajuce vecinu i poraziti anti-Hasku koaliciju i nazalost uvek mog favorite Aljbina Kurtija sve dok ne postane malo pragmaticniji i svoju retoriku i postupke ne prilagodi istorijskom trenutku u kome ce se mozda na zadovoljstvo oba naroda, koji su za prethodnih sto godina, zajedno, mnogo „Dzakova soli“ pojeli najzad resiti.
    I tada cemo se mozda sresti (zajedno sa nasom dragon VB) u prti Visokih Decana (gde je VB, kod svoga dede letovala) njihovo vino piti i izvanredan sir mezitu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.