Konstituisana Skupština grada Čačka, Igor Trifunović izabran za predsednika 1Čačak Foto: Z. S. M.

Na sednici Skupštine grada Čačka, koja je nastavljena tokom popodneva, izabrano je rukovodstvo.

Za predsednika skupštine grada izabran je Igor Trifunović iz koalicije okupljene oko SNS-a. On je na toj funkciji bio i u prethodna dva mandata. Za zamenika predsednika gradske skupštine izabran je Rajko Baralić takođe iz koalicije okupljene oko SNS-a. Za sekretara gradskog parlamenta izabran je Uroš Besedić.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Čačka danas je prekinuta na zahtev predsedavajućeg, najstarijeg odbornika Vitomira Ćalovića, koji je napustio zasedanje, ali je rasprava nastavljena.

Tokom dana bilo je nekoliko verbalnih prepirki vlasti i opozicije, a onda je usledila i tuča.

Pošto je predsedavajući sednice odbio da nastavi sednicu po poslovniku, predsedavanje je nastavio sledeći najstariji odbornik i zasedanje je nastavljeno.

Tokom večeri izabrano je novo rukovodstvo. Za predsednika Skupštine grada izabran je Igor Trifunović iz koalicije okupljene oko SNS-a. On je na toj funkciji bio i u prethodna dva mandata.

Za zamenika predsednika gradske skupštine izabran je Rajko Baralić takođe iz koalicije okupljene oko SNS-a. Za sekretara gradskog parlamenta izabran je Uroš Besedić.

Većina odbornika sa opozicionih lista su napustili sednicu.

Koalicija oko SNS-a na lokalnim izborima osvojila je 40 odborničkih mandata, a koaliciji se priključila i Ruska stranka sa jednim odborničkim mestom.

Opozicione liste su osvojile 34 odbornička mesta. Gradska skupština u Čačku ima 75 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari