Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša zakazana za 12. avgust, biraće se i gradonačelnik 1Skupština grada Niša: Foto Vesna Torović

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić zakazao je konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine za ponedeljak 12. avgust.

Sednica će početi u 10 časova.

Na ovaj način razjašnjena je konfuzija u javnosti u vezi sa datumom zakazivanja ove sednice, nastalu jer su Džunić i pravni tim opozicione koalicije „Biramo Niš“ različito tumačili zakonske rokove za njeno zakazivanje.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice Skupštine grada je potvrđivanje mandata odbornicima, izbor predsednika Skupštine i njegovog zamenika, kao i postavjanje sekretara Skupštine i njegovog zamenika.

Biraće se, takođe, gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša zakazana za 12. avgust, biraće se i gradonačelnik 2
Boban Džunić: Foto Niška inicijativa

Odbornici će birati i predsednika i članove skupštinskog Odbora za imenovanje, Odbora za mandatno- imunitetska pitanja i Odbora za adminstrativna pitanja.

Gradska izborna komisija je dodelila 30 mandata koaliciji oko Srpske napredne stranke, 30 mandata strankama koje su u predizbornoj kampanji nastupale kao opozicija, od kojih 16 mandata GG “Dr Dragan Milić”, deset listi “Biramo Niš” i po dva listama “Kreni-promeni- I ja sam Niš” i “Ujedinjeni- Nada za Niš”, a edan mandat Ruskoj stranci.

Ovakva odluka GIK omogućava koaliciji oko SNS da ima tesnu većinu u Skupštini i formira gradsku vlast, pošto je u savezništvu sa Ruskom strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari