Konstitutivna sednica Skupštine Lučana zakazana za 25. januar 1Foto: Nenad Kovačević

Konstitutivna sednica Skupštine Lučana zakazana je za 25. januar u 10 časova, rečeno je danas agenciji Beta u opštinskoj upravi Lučana.

Konstitutivnu sednicu je zakazala aktuelna predsednica lokalne Skupštine Zorica Milošević koja je na tom mestu bila prethodne četiri godine, a sednicom će predsedavati najstariji odbornik.

Na konstitutivnoj sednici biće izabran novi predsednik Skupštine Lučana, a dva sata kasnije, biće održana i izborna sednica Skupštine na kojoj će biti izabran predsednik Opštine i članovi Opštinskog veća.

Prema podacima Izborne opštinske komisije Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je na redovnim lokalnim izborima u Lučanima 16. decembra 2018. godine, apsolutnu većinu sa 66,93 odsto glasova od broja izašlih birača.

Savez za Srbiju osvojio je 9,69 odsto glasova, grupa gradjana „Jedan tim“ 7,04 odsto i Socijalistička partija Srbije (SPS) 5,69 odsto glasova.

Prema tim rezultatima u Skupštini Lučana, koja ima ukupno 35 odborničkih mesta, SNS je osvojila 27 mandata, Savez za Srbiju četiri, grupa gradjana „Jedan tim“ dva mandata i SPS dva odbornička mandata.

Na izborima u Lučanima učestvovalo je osam izbornih lista.

Ispod cenzusa su ostale liste „Milan Krkobabić – Partija ujedinjnih penzionera Srbije“, Pokret obnove kraljevine Srbije, „Dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka“ i lista „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“.

Nova Srbija i Pokret slobodnih gradjana bojkotovali su loklane izbore u Lučanima, jer prema njihovoj oceni „nisu postojali uslovi za fer i slobodne lokalne izbore“ u tom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari