Srpska lista osudila hapšenje Aleksandar Arsenijevića i Stefana Veljkovića 1Print skrin Kosovo online

Srpska lista zahteva da se svi neosnovano uhapšeni Srbi na Kosovu odmah oslobode, da prestanu maltretiranja režima premijera Kosova Aljbina Kurtija, kao i da međunarodna zajednica hitno reaguje i „spreči proterivanje Srba“.

Srpska lista je osudila današnje hapšenje Srba u Kosovskoj Mitrovici od strane, kako su naveli, „Kurtijevih poslušnika koji svakoga dana izazivaju krize na severu Kosova i Metohije sa namerom da pokrenu sukobe i proteraju Srbe“.

„Podsećamo Kurtijev režim i njegove falange, da čak i njihov Ustav i zakoni garantuju pravo na isticanje nacionalnih simbola svih zajednica na Kosovu i Metohiji, te da je uklanjanje srpske zastave dokaz ‘srbofobije’ koju je instalirao Kurtijev režim i osionosti lažnog gradonačelnika Severne Mitrovice“, naveo je ovaj pokret.

Pokret je upozorio na to da je ovim postupkom direktno izvršeno krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje.

Na početku debate „Međuetnička saradnja, Opštinski odbor za bezbednost u zajednici, saradnja između institucija i civilnog društva“ u skupštine Opštine Severna Mitrovica, radnici su, po nalogu ove Opštine, prekrečili nacrtane srpske zastave kod glavnog mosta na Ibru, preneo je RTS.

Tom prilikom su privedeni lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i funkcioner te stranke Stefan Veljković, potvrdio je Zamenik komandira tzv. kosovske policije za Sever Veton Eljšani za RTS .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari