Kopola pohvalio predanost Vlade Kosova na unapređenje zakonodavnog plana zemlje 1Foto: Facebook

Komandant civilnih operacija EU Vinćenco Kopola je danas tokom sastanka sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem pohvalio predanost Vlade na unapređenju zakonodavnog plana zemlje i pokazao spremnost za nastavak bilateralne saradnje.

Kako je saopštila Vlada Kosova, na sastanku kod Haradinaja je bila i šefica EULEKS-a Aleksandra Papadopoulos, a na sastanku se razgovaralo o političkim, ekonomskim i bezbednosnim kretanjima na Kosovu i u regionu.

„Premijer Haradinaj, Kopola i Papadopoulos su razgovarali o prioritetima Vlade i stalnom angažovanju u jačanju vladavine reda i zakona, održivog ekonomskog razvoja i drugih pitanja od značaja za zemlju. Premijer Haradinaj se zahvalio misiji EULEKS-a za dosadašnju saradnju u jačanju sigurnosnih institucija, rekavši da je Vlada povećala budžet za pravosuđe, plate sudijama, tužiocima i policiji, i sprovela niz zakona koji će uticati na poboljšanje pravosudnog sistema u zemlji“, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom, Haradinaj je ocenio da su „sigurnosne institucije na Kosovu postigle značajne rezultate u pogledu unapređenja kapaciteta, zahvaljujući i pomoći međunarodnih partnera“.

„Od velike je važnosti uspostaviti i ojačati sigurnosnu arhitekturu, a Kosovo je u tom pravcu napravilo uspešne korake uprkos izazovima sa kojima se suočava“, rekao je Haradinaj i dodao da Kosovo usklađuje zakonodavstvo u oblasti vladavine reda i zakona i borbe protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari