Povodom lokalnih izbora koji će se u Kosjeriću održati 26. maja, juče se u ovom mestu okupio gotovo ceo politički VIP Srbije. Stranačke skupove održali su SNS i kalcija oko SPS, a predizborne akcije tokom proteklog vikenda imao je i opozicioni Pokret Dveri.


– Gradimo Srbiju u kojoj se ne isplati krasti, jer mora da se poštuje zakon i u kojoj nikoga neće štititi politička pripadnost, ako je počinio krivično delo, što se najbolje videlo u slučaju Galenike, izjavio je juče u Kosjeriću Aleksandara Vučić, lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je sa završnog stranačkog mitinga u Kosjeriću pozvao građane da 26. maja glasaju za koaliciju SNS-NS-DSS, jer jedino ova lista može pomoći razvoj opštine i dovesti investitore. Po dobijanju datuma pregovora sa EU, u šta Vučić veruje da će se dogoditi na Vidovdan, dalji zadatak Vlade Srbije biće svakodnevna borba za dovođenje novih investitora. Pored Vučića, na skupu su govorili i predsednik NS Velimir Ilić i funkcioneri naprednjaka Zorana Mihajlović i Goran Peruničić.

U vreme zaključenja ovog izdanja našeg lista u Kosjeriću se očekivao početak zajedničke izborne konvencije SPS, PUPS, JS i URS. Najavljen je dolazak lidera tih stranaka i državnih funkcionera Ivice Dačića, Jovana Krkobabića, Dragana Markovića Palme i Mlađana Dinkića.

Predstavnici Dveri su juče prisustvovali nedeljnim liturgijama u kosjeričkim crkvama, a potom obišli sela u toj opštini. Dveri su u subotu u ovoj varoši održale porodičnu šetnju i tribinu, kao svoju centralnu predizbornu aktivnost u Kosjeriću.

Za lokalne izbore u Kosjeriću projavilo se sedam stranaka, koalicija i grupa građana. SNS; NS i DSS čine koaliciju „Za bolji Kosjerić“, dok su u koaliciji „Odlučno za Kosjerić“ SPS, PUPS, JS i URS. DS i LDP su u koaliciji „Odgovorno“, a na izbore 26. maja samostalno izlaze. SPO, Dveri, Socijaldemokratska partija Srbije, Sabor srpskog jedinstva „Borislav Pelević“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari