"Normalan premijer ne bi to učinio": Baton Hadžiu iskritikovao Kurtija, ali i opoziciju 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

Kosovski novinar Baton Hadžiu je, komentarišući nedavnu posetu premijera Kosova Aljbina Kurtija Severnoj Mitrovici, istakao da „normalan lider“ ne bi trebalo da ide u obilazak opština na severu pod pratnjom specijalaca, prenosi Demokracija.

Hadžiu je ocenio da Kurti svoje odluke donosi na osnovu „izbornih proračuna“, te da zloupotebljava svoj položaj i dovodi u opasnost građane.

Osvrnuo se i na hapšenje lidera Srpske demokratije Aleksandara Arsenijevića tokom Kurtijeve posete Severnoj Mitrovici, te da ne razume da neko bude uhapšen zbog „zviždanja“ premijeru.

„Videli ste pritvaranje čoveka sa lisicama na rukama u centru Mitrovice. Postoje dve mogućnosti, ne mogu da shvatim čoveka koji kaže policiji da to uradi ili je montirana situacija te da je taj Srbin plaćen i želi da učini uslugu Kurtijevoj vladi da dobije glasove. Nema drugog objašnjenja“, rekao je Hadžiu.

Ukazao je da je Kurtiju porastao rejting kada je počeo da preduzima jednostrane ekcije na severu ističući da ne mora da znači da će mu takvo delovanje uvek ići „na ruku“.

„Ali, ovo se dešava jednom, greška nekoliko puta ili neuspeh, pretvara se u suprotno. Ne verujem da je sever razlog za povećanje glasova bilo koje stranke“, navodi novinar.

Hadžiu je takođe uputio kritiku i na račun opozicije ocenjujući je kao slabu i bez diskursa.

„Znate li gde je glavni problem zašto Aljbin Kurti drži kvotu glasova, jer je opozicija slaba, jer opozicija nema diskurs“, zaključio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari