Oglasio se Ešljani, najavljuje zatvaranje svih objekata Pošte Srbije 1Printskrin Kossev/Jutjub

Zamenik komandira regionalne policijske stanice za Sever Kosova, Veton Eljšani, kazao je za KoSSev portal da je današnja akcija zatvaranja objekata Pošte Srbije sprovedena nakon što su dobili informaciju da ovi objekti rade bez licence.

„Danas oko 14 časova, policija je sprovela operaciju na 9 lokcija na Severu Kosova. Pošto smo dobili informacije i zahtev od organa za regulaciju elektronske poštanske komunikacije iz Prištine da na Severu Kosova postoje pošte koje nisu licencirane, tačnije nisu registrovane“, kazao je Eljšani.

U toku je akcija na još tri lokacije, dok je ostalih 6 plombirano.

„Mi smo ušli na ovih 9 lokacija, Za sad smo zatvorili 6 objekata. Pošto smo videli da nemaju licence, najverovatnije će svih 9 objekata biti zatvoreno. Do sada je operacija tekla bez problema“, navodi.

Eljšani nije precizirao šta je tačno oduzeto iz ovih objekata u papirnim vrećama koje je policija iznela.

„Policijska procedura je takva da ako nađemo neki dokaz onda to uzmemo i nosimo kod tužioca, a on donosi odluku šta dalje sa tim.

Ne mogu da kažem šta je tačno zaplenjeno, verovatno pečati i dokumenta. Zavisi šta se sve nađe“, kazao je Eljšani.

Zatvaranje Pošte Srbije na Severu

U sinhronoj akciji kosovskih organa, pripadnici Kosovske policije ušli su u 14 časova u svih 9 objekata Pošte Srbije na Severu. Eljšani je prethodno potvrdio za KoSSev da su u ove objekte ušli na na osnovu zahteva Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP). Pre nepuna tri meseca na isti način izvedena je akcija zatvaranja svih finansijskih institucija Republike Srbije na Severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari