Srbi sa KiM danas protestuju u Pasjanu zbog hapšenja petorice sunarodnika 1foto; Printscreen/Kosovo Online

Meštani srpskih sredina u Kosovskom Pomoravlju okupiće se sutra u podne na mirnom protestu povodom hapšenja petoro njihovih komšija i sunarodnika, objavljeno je na više društvenih mreža.

Protest će biti održan u Pasjanu odakle je odvedeno četvoro Srba pod optužbama za navodne ratne zločine, dok je peti Srbin priveden u selu Bosce.

Privedeni su Slobodan Jevtić, Dragan Ničić, Miloš Šošić Miloš, Dragan Cvetković i Nenad Stojanović i njima je određen pritvor od 30 dana.

Kancelarija za KiM saopštila je da je, prema rečima očevidaca i porodica uhapšenih, ROSU policija prilikom hapšenja u Pasjanu kod sebe imala spiskove Srba, ali nije pokazala nikakve naloge za pretres, „što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova“.

Srpska lista je saopštila da neosnovanim, politički motivisanim hapšenjem Slobodana Jevtića, Dragana Cvetkovića, Dragana Ničića, Miloša Šošića iz Pasjana i Nenada Stojanovića iz Bosca pod optužbom za navodni ratni zločin, Aljbin Kurti „nastavlja terorisanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari