Sofija Todorović: Kosovo treba da dobije stolicu u UN i Srbija se na to obavezala

Ostavite komentar


  1. Istorija postoji samo za naseg zivota. I granice su vecne. Pogotovo kroz istoriju ovog podnevlja.
    /sarcasm

  2. Racionalno i konsekventno. Ovo je prva zdrava misao u zadnjih 20 godina a koju su izvestili mediji bez interpretacija i umetnutih zaključaka. Pohvale redakciji i Sofiji Todorović!

  3. Da li na ovom portalu mogu da komentarisu i oni koji nisu pro-velikoalbanski orijentosani ili je ovo neki zatvoreni „klub“?

  4. Danase smesan si..s obzirom na komentare koje objavljujes malko si i priglup..jer je ocito da volontiras ( nisu ameri i eu bas toliko glupi pa da finansiraju sve…a vi sa malim korpusom citalaca ste minorni i nebitni za prozapadnu propagandu )

  5. Данас је агитпроп америчког окупатора на Косову, честитке

  6. Sofija nije sve do toga da nesto dobijes, puno vise je do toga da razmislis sta govoris i radis

  7. pod okrilje Srbije. Ni tada ne bi bilo „zamrznutog konflikta“. Voleo bih da neko preda tvoju kuću nekom drugom, bez tvog pitanja, čisto da vidiš kako to izgleda…

  8. Članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama bi vodilo ujedinjavanju sa Abanijom i stvaranjem Velike Albanije na Balkanu.
    Posledice bi po Srbiju bile katastrofalne… Svi Srbi bi bili proterani sa Kosova; naše manastire i crkve bi preuzela Albanska pravoslavna crkva i nastavilo bi se sa ugrožavanjem naše teritorije prema Raškoj oblasti i prema Preševu u Bujanovcu.

    Priznavanje Kosova i njegovo članstvo u Ujedinjenim nacijama nije kraj, već još jedan čin u stvaranju Velike Albanije.

    Sa ovakvim stvarima se ne smemo šaliti …

  9. Sofija, odakle ti kredibilitet da komentarišeš problem sa Kosovom i Metohijom? Da li si pričala sa ljudima tamo, bila tamo? Ili imaš neku lični interes?

  10. Koja je ovo pametnica. „Bitno je da se smiri situacija pa treba priznati Kosovo i dati mu stolicu u UN“-a to što su nam oteli dio teritorije, nikom ništa. Veoma pametno. Pitam se, gdje li si samo to pronašla da i mi odemo tamo po pamet?

  11. Poštovana Sofija,

    Mislim da grešiš. Niko se svoje teritorije nine dobrovoljno odrekao, što inače veoma lako možeš videti na slučaju Ukrajine gde ih je do sada poginulo oko 300.000 i sigurno je ranjeno još više od pola miliona. To ne znači da se zalažem za rat već da se niko svoje teritorije ne odriče, pa makar se borio i protiv daleko jačeg.

    Smatram da je za Srbiju jedino strateško rešenje zamrznuti konflikt na duge staze, tj uraditi isto što je radila i Kina sa Makaom (pustila da 500 godina bude pod portugalcima), Kina sa Hong Kongom (pustila da bude pod Britanskim kolonizatorima 100 godina) i Tajvanom (koji je već skoro 80 godina američka marioneta). Prve dve svoje teritorije je povratila mirnim putem, a povratiće i treću. Za neke stvari neophodno je da prođe vreme i da dođu neke nove generacije koje su se rodile i odrasle u neko drugo vreme i drugom ambijentu. Ali nikako ne smemo pristati dati deo svoje teritorije. Jednostavno treba odbijati razgovarati o statusu Kosova najmanje 100 narednih godina i čekati neka druga vremena ili neku novu podelu sveta koja se za jedno stoleće može dogoditi. Možda će nam ta neka buduća nova podela tada ići u korist. U ovom moementi svi argumenti i sve karte su protiv nas.

  12. Znači, Sofija, kada ti neko uzme kuću na silu, jer je jači, ti mu posle kupiš i trosed za dnevnu sobu , da uživa bolje?!?!?! Kosmet NI KADA ne treba priznati niti im omogućiti stolicu u UN!
    Zapad priznaje naš Kosmet, a troši milijarde € da Donbas ostane u Ukrajini? Licemerje!

  13. Ti dete poklanjaj ono što je tvoje.Svaki sporazum je naravno dobro došao.Ali, stolicu u OUN NIKADA SA POTPISOM SRBIJE NE SMEJU DOBITI….
    Tako da dete, sedi 1….

  14. Sramota na sta je pao Danas. Da daje prostor ljudima koji se zalazu za nezavisno Kosovo. Zasto se urednistvo Danasa lepo ne preseli u tu njihovu drzavu Kosovo i odande velicaju Aljbina Kurtija i veliku Albaniju. Ova devojka je u svemu tome nebitna jer se zna ko stoji iza te NVO.

  15. За овакве ставове треба донети закон о издајницима и у Забелу као кршење устава и издаја земље

  16. Prosvijedujem protiv svih koji svojim komentarima poništavaju performans Sofije i njenih 3-4 kolega po donacijama, koji su se javili svojim odama Sofiji čim im je javljeno da je urednik kliknuo da se Sofijina „mudrost“ pojavi na portalu. Ah, ta idiotska elektronika. Sve beleži, sate minute, redoslede…

  17. Хм …г.Софији , како видим , није стало ни до Србије а камоли до Косова и метохије.
    Ово , не вреди коментарисати.

  18. Demokratija izmedju ostalog znaci i pravo na slobodno misljenje, bez obzira sto gdja Sofija uopste nije u pravu.

  19. Bravo sofija tako je ali nekome u beogradu ne odgovara jer preko kosova ucutkuje ljude u srbiju i srbe na kosovo a taj je vucic i njegova politika da bi ostao sto duze na vlast

  20. Sofija duboko ne razume da oni iz čijih izvora dolaze pare za rad ovakvih NVO nikada ni u jednom slučaju ne bi dali ni pedalj svoje teritorije. Britanci ne bi dali Malvine koji su 6000 km od Britanije. Amerikanci ne bi dali Havaje niti Guam.A Kosovo i Metohija nisu kolonija već naša zemlja od postanka. Za nju su poginuli mladići mlađi od Sofije. Na nju su se doselili Albanci iz Albanije pod Turcima i Titom. Sofija, idi pokloni se u Kucu Cveća i pusti na miru ono što ne razumeš. Ne radi se ovde o letovanju i školovanju u inostranstvu.

  21. Ma koje cno kosovo. rezolucija UN o KiM je jasna, iza nje stoje UN i šta bilo kakvi analitičari, savetnici, lobisti i sloični ima da pričaju. Za mnoge je kosovo postalo biznis i zato se sve oteže i zateže. Dozvoljeno je kosovu da se ponaša kao država i ako to nije. Ne interesuje kosovo suživot, da ih je interesovao nebi digli ustanak za ocepljenje. Njih interesuje velika albanija, ali to na račun Srbije neće moći.

  22. Dobice stolicu

    Prvo sljive onda smokve i dobice stolicu
    Svako ko ne priznaje medjunarodno pravo ocito dobija stolicu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.