Rešeni da uništimo sve kriminalne elemente iz BG: Šta je još rekao kosovski ministar policije nakon zaplene oružja na Severu Kosova? 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Novu zaplenu naoružanja na Severu Kosova pratilo je novo oglašavanje kosovskog ministra unutrašnjih poslova i upiranje prstom u Beograd.

„Danas je još jednom zaplenjeno više eksploziva, oružja i municije na Severu zahvaljujući našim budnim snagama bezbednosti i pojačanoj saradnji sa našim građanima na Severu“, poručio je Svečlja u objavi na društvenim mrežama, a prenosi Kossev.

Novu zaplenu vidi i kao rezultat „rešenosti da se uništi svaki kriminalni elementi i destabilizujuća tendencija iz Beograda“.

„Destabilizujućim pretnjama iz Beograda suprotstavićemo se redom i zakonom“, naveo je.

Dalje navodi da su koordinacija bezbednosnih institucija i „sve veća saradnja sa građanima na severu“ – garancija „neprekidne borbe za vladavinu zakona gde red i zakon preovladavaju nad kriminalom i terorizmom“.

Kosovska policija izvršila je danas u popodnevnim satima dva pretresa u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pretresi su izvršeni u ulici Rudarske čete i kod Tri solitera i povezuju se sa traženim licima u vezi sa slučajem Banjska sa inicijalima Ž.C. i M.R, rečeno je večeras na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama KP regiona Sever, na kojoj je ujedno predstavljeno naoružanje.

Pronađeno je više vrsta oružja – automatske, lovačke puške, pištolji, municija različitih kalibara, eksplozivne naprave.

[ petak, 14. jun 2024. 15:00 ] ⁨Vojin Radovanovic⁩:


[ petak, 14. jun 2024. 21:37 ] ⁨snez⁩: zoi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari