Kosovska ministarstva se uselila u prostorije institucija Republike Srbije 1Foto: print screen Kosovo online

Na zgradi Javno-komunalnog preduzeća u Zvečanu, koje je u petak zatvoreno u akciji Kosovske policije, postavljen je natpis kosovskih institucija, izvestio je Radio Kontakt Plus.

Na ulazu u objekat istaknuti su natpisi „Opština Zvečan“ i „Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova – Agencija za civilnu registraciju“.

Slične table kosovskih ministarstava postavljene su tokom vikenda i na objektima srpskih institucija u Severnoj Mitrovici i u Leposaviću.

Zaposleni u privremenom opštinskom organu Severne Mitrovice tražili su da se vrate na radna mesta, ali tamo se već uselila kosovska institucija za vozačke.

U nekadašnju zgradu mitrovičkog okruga i Kancelariju za KiM uselila su se tri kosovska ministarstva.

Kosovska policija je u petak sprovela akciju na severu Kosova, tokom koje su zatvoreni objekti u kojima su funkcionisale preostale srpske institucije, uključujući opštinske službe, Kancelariju za Kosovo i Metohiju, Penzioni fond i Javno-komunalno preduzeće.

Zatvoren je i objekat Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kao i prostorije ; koje su privremeno služile opštinskim službama.

Radnici zaposleni u Privremenom organu Kosovska Mitrovica, PIO Fondu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Kosovskomitrovačkom okrugu pokušali su juče i jutros da uđu na svoja radna mesta, ali im je pristup onemogućen od strane policije koja se nalazi ispred ovih objekata.

Policija je obavestila zaposlene da je u toku istraga koju sprovodi tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari