Kosovska policija počela istragu o izazivanju podele i mržnje pamfletima na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kosovska policija je počela istragu zbog pojavljivanja brošura s pretećim porukama u opštinama na severu Kosova, izjavio je vršilac dužnosti direktora Policije za Sever Veton Eljšani.

Na društvenim mrežama su fotografije pretećih pamfleta sa slikama Milana Radoičića i drugih učesnika napada u Banjskoj 2023. su u petak ujutro izlepljeni na severu Kosova.

Eljšani je za prištinske medije potvrdio da su pamfleti nađeni na nekoliko mesta na severu.

„Osumnjičenih trenutno nema, a slučaj je pokrenulo Specijalno tužilaštvo kao krivično delo izazivanja mržnje i podele“, rekao je on.

Radoičić je prošle godine priznao da je organizovao oružani napad u Banjskoj 24. septembra 2023. kada su poginuli jedan pripadnik policije Kosova i tri napadača.

„Svi smo mi Milan i braća iz Banjske. Vi okupatori budite divljake, mi vas čekamo na severu. Komandante, samo reci, mi letimo kao meci!“, piše u tekstu na pamfletima.

Apmfleti su se pojavili dva dana pošto je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 45 optuženih za napad u Banjskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari