Kosovska policija: Pratimo situaciju na severu, koordiniramo aktivnosti sa Kforom 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija saopštila je da u skladu sa svojim službenim dužnostima i u saradnji sa Kforom nastavlja da brine o javnom redu i miru na severu Kosova i poziva sve građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

Policija je na Fejsbuku navela da će i danas nastaviti da koordinira sa Kforom u svojim aktivnostima.

„Juče su pojedinci/kriminalne grupe, uz izraženo nasilje, doveli do eskalacije i degradacije situacije u pogledu sigurnosti na severu Kosova ugrožavajući tako živote ljudi, uključujući i živote službenika policije. Protesti u tri opštine na severu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, nastavljaju se danas kod zgrada opštine, situacija se trenutno smatra krhkom, ali mirnom”, kažu u Policiji.

Dodaju da Kosovska policija, u skladu sa svojim službenim dužnostima, nastavlja sa obavezama u obezbeđivanju bezbednosti i nesmetanog odvijanja protesta, kao i saradnju i koordiniranje aktivnosti sa Kforom i relevantnim institucijama.

„Istovremeno, policijske jedinice preduzimaju sve istražne radnje vezane za jučerašnje događaje. Kosovska policija poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na pozive na nasilne proteste i provokacije bilo koje prirode”, rekli su u Policiji.

Sve informacije o tenzijama na Kosovu možete pročitati na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari