Šta se desilo noćas u centru Kosovske Mitrovice kada je priveden J.Đ.(VIDEO)? 1Foto: RTK (arhiva)

Srbin J.Đ. (’88) priveden je noćas u Severnu policijsku stanicu, zbog kako je navela Kosovska policija, ometanja policajaca na dužnosti koji su obavljali uviđaj saobraćajne nezgode u Severnoj Mitrovici. Lokalni srpski izvori tvrde suprotno, a on je u međuvremenu i pušten.

J.Đ. za kojeg Kosovska policija navodi da živi u Severnoj Mitrovici, inače iz Zvečana, navodno je prišao policajcima koji su započeli uviđaj nakon manje soabraćajne nezgode u centru Kosovske Mitrovice nešto posle jedan čas posle ponoći.

Kako su za KoSSev kazali u ovom policijskom regionu, u to vreme došlo je do manje saobraćajne nezgode u blizini trga Cara Lazara, te kada su policajci prišli da urade uviđaj, lice sa strane se tome usprotivilo.

Priveden je, urađen je alko-test i utvrđeno da je imao 0,50% alkohola u krvi, a jutros je pušten uz napisanu kaznu.

Ovo su zvanični podaci Kosovske policije u izjavi za naš portal.

Međutim, lokalni izvori imaju suprotne tvrdnje, a jedan od njih je i lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević.

On je objavio snimak dela incidenta, u kojem se vidi manja gužva u ovom delu grada, čuje više puta na engleskom „Ne dirajte me“, „Ne gurajte me“, „Ne možete da ga dodirujete“, neposredno pre privođenja, a potom i privođenje. Istovremeno, na snimku se vidi pokušaj razgovora dve strane. Deo kada se J.Đ. odvodi, protiče bez incidenata.

Potom se prikazuju snimci tragova naizgled manjih fizičkih povreda muške osobe, a potom i deo snimka gde muški glas govori sagovornicima da mu je naprskan suzavac (od strane policije), dok je prilazio i pokušavao da pomogne u prevodu između onih koji su govorili srpski i albanski. U delu snimka pred kraj se čuje razgovor o pokušaju da se sačekaju vozila Eulex-a i policije i da se pita za razjašnjenje.

Arsenijević je u izjavi za KoSSev naveo da on nije autor snimka, ali da je bio noćas angažovan u vezi sa ovim slučajem, te da je privedeni J.Đ. bio u grupi devojaka kada je prošao pored mesta gde je došlo do saobraćajne nezgode i pokušao da „pomogne razjašnjenjenjem“, videvši „agresivno ponašanje nekih policajaca“ prema vozaču automobila koji je, kako se sumnja napravio manju saobraćajnu nezgodu. Druga grupa mladića, čiji se i glasovi čuju u drugom delu snimka, je, prema njegovim rečima, takođe pokušavala da pomogne u trenutku kada je već došlo do incidenta.

„Suština je u tome da su se, nakon što je došlo do ove manje saobraćajne nezgode, pod jedan – dva policajca ponašala agresivno, jedan koji je repetirao pištolj, a drugi koji je vikao, i pod dva, postojala je jezička barijera. Policajci su govorili samo albanski, nije bilo prevodioca. J.Đ., koji je bio u društvu dve devojke je prišao da pomogne jer je video sve to, i ovi policajci su se ponašali agresivno sa repetiranim pištoljem, odnosno drugi je vikao. Posle toga je naišla i druga grupa mladića koja je takođe probala da pomogne, a jedan od njih je dobio suzavac iako je prišao da bi se razjasnila situacija u kojoj se ne razumeju“, naveo je Arsenijević.

Za snimke povreda navodi da se radi o povredama uhapšenog J.Đ. koji je navodno zadobio prilikom privođenja od strane policije i koje je sam fotografisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari