Kosovska policija prokopala je dva seoska puta u Leposaviću i Zubinom Potoku: Šta je izgovor? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Kosovska policija prokopala je dva seoska puta u blizini Banja, označivši ih kao ilegalne zbog sumnje na krijumčaranje robe. Ovu infromaciju za Zubin Potok INFO potvrdio je zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani, piše Zubin Potok info.

On je dodao da je o akciji bio obavešten i KFOR.

Upravo je jedan od prokopanih puteva u mestu Banje danas posetio lider Srpskog narodnog pokreta Milija Biševac.

„Danas smo posetili selo Banje, gde su nam se meštani požalili da je KP pre tri dana došla sa teškom mehanizacijom i prokopala put. Samo stotinak metara odavde su njihova imanja koja svakodnevno obrađuju. Oni sada nisu u mogućnoti da prođu. Postoji pet ovakvih prepreka koje je KP prekopala pod izgovorom borbe protiv šverca i kriminala“, rekao je Biševac uz pitanje do kada će ova, kako kaže, tortura trajati.


On je pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje.

S druge strane,, Eljšani kaže da stanovnici koji su pogođeni prokopavanjem puteva, o tome treba da obaveste policiju, koja će potom kontaktirarti graničnu patrolu, koja će naći rešenje.

Podsetimo, od izbijanja oružanog sukoba u Banjskoj 24. septembra pa sve do sredine oktobra prošle godine, zatvoreno je više od 20 alternativnih puteva na Severu Kosova za koje se smatra da vode ka centralnoj Srbiji.

Reč je o putevima koji se nalaze na teritorijama opština Leposavić i Zubin Potok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari