Kosovska policija: U selu Babudovica u opštini Zubin Potok danas je privedena jedna osoba 1Foto: FoNet/AP

U selu Babudovica u opštini Zubin Potok danas je privedena jedna osoba i pronađene mašine za proizvodnju kriptovaluta, preneo je Kossev. Kako se navodi, pripadnici Kosovske policije sproveli su danas akciju na severu Kosova s ciljem hapšenja jedne osobe u vezi sa narkoticima, koju nisu pronašli, ali jesu drugu osobu i mašine za proizvodnju kriptovaluta.

Akcija je realizovana oko 10 časova u selu Babudovica. Sproveli su je pripadnici policije regiona sever, jedinica za borbu protiv narkotika, a njima su podršku pružale specijalne jedinice, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije.

„Tokom pretresa zatekli su mašine za proizvodnju kriptovaluta“, kazao je za Kossev novoimenovani zamenik komandira Kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Policajci su o onome što su zatekli obavestili kosovsku carinu koja se bavi ovakvim slučajevima.

Carinski službenici su izašli na teren i preuzeli mašine, ali i priveli jednu osobu koja je bila u objektu. U toku je ispitivanje, potvrdio je Eljšani.

On nije imao informacije o broju i vrsti mašina za rudarenje kriptovaluta koje su zaplenjene, navodeći da se čeka izveštaj carine.

Slučaj u vezi sa narkoticima povezan je sa laboratorijom droge koja je prethodno otkrivena, rekao je Eljšani i dodao da se sada traga za osobom u vezi sa narkoticima na osnovu sudskog naloga.

Da policija sprovodi akciju protiv zloupotrebe električne energije na severu Kosova, odnosno u vezi sa kriptovalutama prethodno je saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari