Kosovska policija upala u ekspoziture Poštanske štedionice u sve četiri opštine na severu Kosova 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Kosovska policija ušla je u dve ekspoziture Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici, a Kosovo onlajn javlja da su i u toj banci u sve četiri opštine na severu Kosova.

Kako su N1 javili građani, ima policije ispred dve ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici. Nema detalja o razlozima dolaska.

Koordinisana akcija Kosovske policije i upadi u poslovnice BPŠ počeli su istovremeno oko 15 sati u sve četiri opštine na severu Kosova.bsp;

Kada je policija ušla u ekspozituru u Severnoj Mitrovici, više stranaka je napustilo zgradu. Trenutno se ispred zgrade nalaze dva policijska vozila, prenosi Kosovo online.

Kako saznaje Kosovo online pripadnici specijalnih jedinica raspoređeni su na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

Policija je upala i u zgradu Uprave za trezor u Severnoj Mitrovici.

„Kurti ne staje, bez obzira što će odluka o zabrani dinara dovesti do dodatnog iseljavanja. Upravo su specijalci ispred Trezora u Kosovskoj Mitrovici“, napisao je na društvenoj mreži X političar Marko Jakšić uz fotografiju.

Prvog dana februara  stupila je na snagu uredba prištinske centralne banke kojom je dinar zabranjen na Kosovu i Metohiji. Od tada delegacije Beograda i Prištine u procesu dijaloga pokušavaju da nađu rešenje za probleme koje je ova odluka proizvela Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari