Kosovski ministar infrastrukture Aljiu: Nema razloga da se most ne otvori 1foto FoNet/Kossev

Kosovski ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu poručio je danas da nema razloga da se most preko reke Ibar u Mitrovici ne otvori. Potvdio je da su završeni tehnički pregledi, te da se sada čekaju rezultati.

 

U okviru najava kosovskih vlasti da most na Ibru otvore što pre, ove nedelje je izvršeno testiranje mosta, prenosi portal Koosev.

Četiri teška natovarena kamiona prošla su preko njega, dok su iz kosovskog ministarstva infrastrukture saopštili da će uskoro biti izrađen izveštaj o njegovoj nosivosti.

Kosovski ministar infrastrukture, Ljiburn Aljiu kazao je danas u intervjuu za KosovaPress da se čekaju rezultati testiranja mosta.

„To je političko pitanje u koje smo mi kao ministarstvo uključeni u njegov tehnički aspekt. Što se tiče tehničkog aspekta, tehnički pregled mosta je urađen i tek treba da dobijemo odgovor. Mislim da u pogledu tehničkog aspekta, govorim unapred, ne vidimo da postoji problem, ali pregledi će dati svoje rezultate u pogledu funkcionisanja mosta“, poručio je ovaj ministar.

Isto kao i drugi članovi kosovske vlade, Aljiu smatra da „nema razloga da se most ne otvori“.

„Mostovi spajaju ljude“, ubeđen je Aljiu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari