Kosovski ministar odbrane: I ove godine ćemo kupovati oružje, vojni budžet u NATO standardu

Ostavite komentar


  1. Srbija treba da kaže jasno i glasno:

    1) Po rezoluciji 1244 jedina oružana sila na KiM je KFOR. Ako KFOR ne može ili neće da razoruža i rasformira prištinsku paravojsku, onda će to moratri da uradi Srbija.

    2) Iz istog razloga, Srbija treba da tuži MSP-u svaku državu koja šalje oružje prištinskoj paravojsci protivno R1244 SBUN.

    3) Srbija ovog Maćedonca, kao i svakog drugog pripadnika protivzakonite paravojne organizacije, treba da javno optuži za terorizam tj učešće u nezakonitim paravojnim formacijama, i da ih stavi na porternicu.

    4) Sva lica koja su učestvovala u nezakonitom i protivustavnom donošenju tzv rezolucije o nezavisnosti treba javno optužiti za to delo i staviti ih na poternicu.

    Ukratko, Srbija prema kriminalcima na KiM treba da radi u dlaku isto što Ukrajina radi prema kriminalcima na njenim otcepljenim teritorijama.

  2. Moj Maćedonci, ništa nisi naučio ni kroz istoriju ni na ličnom iskustvu, lako je maltretirati goloruke Srbe, ali shvati jedno što bi rekao Njegoš, boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Vesna Rakić Vodinelić: Šolc je došao da zbog "čiste" energije obavi prljavi posao u Srbiji 10

INTERVJU Vesna Rakić Vodinelić: Šolc je došao da zbog „čiste“ energije obavi prljavi posao u Srbiji

Na osnovu onoga što mi je poznato - uglavnom iz izveštaja istraživačkih novinara širom sveta, a u manjoj meri iz sudskih postupaka - teško da postoji iko ko danas može pružiti efektivne pravne garancije ozbiljne zaštite životne sredine kada rudarenje preduzima kompanija sa reputacijom koju ima Rio Tinto – kaže u razgovoru za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji, komentarišući tvrdnje velikog dela domaće i inostrane javnosti da Nemačka i EU ne mogu da garantuju da će se u Srbiji poštovati ekološki standardi prilikom iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.