Kosovski ministar: Podrška vlade jednoj političkoj opciji u Preševskoj dolini bila greška 1Foto: N1 (Preševo)

Kosovski ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu i visoki zvaničnik Samoopredeljenja (PS) Liburn Aliju rekao je da je umešanost i podrška kosovske vlade jednoj političkoj partiji za lokalne izbore u Preševskoj dolini bila – greška.

„Ne mogu da ostanem neutralan u ovom trenutku, pošto sam poreklom iz Preševa, i pored moje orijentacije i lične simpatije, mislim da je ovo bila greška i pogrešna akcija“, rekao je Aljiu za RTK.

Dodao je da je greška što je premijer Kosova Aljbin Kurti učestvovao na izbornom mitingu određene političke stranke iz Preševske doline, jer, kako kaže, premijer treba da ujedinjuje sve političke subjekte u dolini.

„Ovo je bila greška i to mora da se ispravi što je pre moguće“, naglasio je on.

Kurti se i na prethodnim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji uključio u kampanju podrškom koaliciji VLEN, koja uprkos njegov podršci nije uspela da dobije najviše glasova albanske populacije u Severnoj Makedoniji.

U Preševskoj dolini on je podržavao stranku Partija demokratskog delovanja i kandidaturu njegove savetnice Ardite Sinani za gradonačelnicu Preševa, kao i Ragmi Mustafe za gradonačelnika Bujanovca, koji je i savetnik prvog zamenika premijera Besnika Bisljimija.

Sinani je pobedila dok Mustafi nije uspeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari