Kosovsko MSP: Beograd dao dozvolu da se telo Fatona Hajrizija transportuje na Kosovo 1foto: Printscreen/Dukađini

Srpske vlasti dale su dozvolu da se telo Fatona Hajrizija preuzme i transportuje na Kosovo, potvrdili su večeras iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova (MSP).

Navode da Adrijanit Koci, advokat porodice Hajrizi, uz pomoć šefa Kancelarije za vezu sa Beogradom, Jetišom Jašarijem, obavlja neophodne procedure kako bi se telo transportovalo.

Sa druge strane, dodaju da će obavestiti javnost o daljim procedurama u vezi sa identifikacijom.

Ipak, neposredno pre oglašavanja kosovske vlade, prištinska Koha izvestila je, pozivajući se na svoje izvore, da je potvrđeno da je osoba koja je ubijena sredinom jula u Loznici Faton Hajrizi i to analizom uzorka uzetog od njegove majke.

Podsetimo, Hajrizi je ubijen 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio jednog, a ranio drugog policijskog službenika, te potom pobegao sa lica mesta.

Ubijen je od strane pripadnika MUP-a Srbije nakon kraće potrage.

Ova osoba, inače osuđenik na Kosovu za ubistvo ruskog vojnika, pljačku i ranjavanje policajaca, početkom jula je pobegla iz zatvora u Smrekovnici. Hajrizi je inače iz zatvora bežao devet puta.

Njegovo bekstvo je prvobitno zaokupilo pažnju javnosti na Kosovu, jer je Hajrizi, iako recidivista i optužen za teška krivična dela, već bio svojevrsna medijski poznata ličnost, kroz brojne intervjue koje je godinama davao za kosovske medije; da bi šira srpska i regionalna javnost za njega saznala nakon ubistva policajca kod Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari