KoSSev: KFOR nastavlja sa obukama - ponovo za kontrolu mase i nereda 1IlustracijaFoto: Beta/HINA/Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Pripadnici KFOR-a na Kosovu nastavljaju sa realizacijom vežbi i obuka a nova je održana u kampu ove NATO misije u Novom Selu, piše danas KoSSev.

Ove aktivnosti realizovali su Multinacionalna združena grupa za logističku podršku i mađarski treneri iz taktičkog rezervnog bataljona KFOR-a.

Obuka se fokusirala na kontrolu mase i nereda s ciljem „održavanja visoke operativne spremnosti“, preneo je taj portal.

„Ovi napori su deo svakodnevne misije KFOR-a da garantuje bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu“, naveli su iz te misije.

KFOR je i danas podsetio da sprovodi mandat na osnovu Rezolucije 1244 SB UN, te da im je cilj da doprinesu bezbednom i sigurnom okruženju, slobodi kretanja za sve ljude i zajednice na Kosovu.

Podsetili su i da je KFOR treći po odgovornosti u bezbednosnom lancu, nakon Kosovske policije i EULEX-a, sa kojima, kako su naveli tesno sarađuju.

Mesecima unazad KFOR učestalo izveštava o vojnim vežbama i obukama koje sprovode njihovi pripadnici, dodao je KoSSev.

Samo dan ranije vojnici Regionalne komande Zapad u opštini Mamuša su izveli zajedničku obuku fokusiranu na procedure evakuacije i obezbeđenja osetljivih ciljeva.

U četvrtak su italijanske rezervne snage i pripadnici multinacionalne specijalizovane jedinice sproveli obuku takođe s ciljem kontrole nereda i masa.
Istog dana pripadnici KFOR-a vežbali su i evakuaciju ranjenika, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari