Kostadinović (DS): Nema kompromisa sa onima koji falsifikuju potpise 1Foto: Medija centar

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS), Dušan Kostadinović, danas je odbacio predlog Slobodana Milosavljevića o kompromisu oko datuma održavanja Glavnog odbora DS i rekao da će u toj partiji odlučivati većina, a ne manjina „koja je spremna da falsifikuje potpise“.

Kostadinović je za portal Nova.rs rekao da je sinoćna odluka Statutarne komisije DS, kojom se dozvoljava i članovima drugih stranaka (SVM, Srbija 21) da zakazuju sednicu Glavnog odbora (GO) – najvišeg organa DS, „uz ćutanje na falsifikovanje potpisa, samo jedan u nizu i poslednji dokaz da većina članova ove komisije ne donosi pravne, nego političke odluke, usmerene direktno protiv sopstvene stranke“.

„S onima koji falsifikovanim potpisima žele da izbrišu (Zorana) Lutovca, legitimno i legalno izabranog predsednika DS, i upišu novo ovlašćeno lice, nema kompromisa“, rekao je Kostadinović.

Članovi GO DS koji podržavaju Lutovca, smatraju da su se stekli svi uslovi za prestanak članstva u DS članova Statutarne komisije koji svesno krše Statut DS i dopuštaju da članovi drugih stranaka utiču na odluke u DS, rekao je on.

Kostadinović je izneo da je u centrali stranke i direktor DS Ivan Petrović koji zavodi krivičnu prijavu.

Nova.rs je prenela da je juče podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog mejla stranke.

Slobodan Milosavljević, jedan od potpisnika inicijative nezadovoljnih članova Demokratske stranke (DS) izrazio je spremnost na kompromis sa predsednikom stranke Zoranom Lutovcem i predložio da se sednica Glavnog odbora održi 24. ili 31. maja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari