Na prvim izborima za skupštinu požarevačke gradske opštine Kostolac do 16 časova izašlo je 40 odsto upisanih birača, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji. Do tada su zabeležene manje nepravilnosti koje su otklonjene, rekao je predsednik izborne komisije Branislav Stjepović. Svih 11 biračkih mesta na kojima građani glasaju za 21 odbornika kostolačke skupštine otvoreno je u 7.00 časova.

Pored Kostolca glasalo se u selima Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac. Pravo glasa ima 11.175 građana, a na izborima učestvuje 17 lista – 10 stranaka, dve koalicije i pet grupa građana, sa ukupno 309 kandidata za odbornike.

Na izborima su samostalno nastupili Demokratska stranka, G17 plus, Srpska napredna stranka, Srpski pokret obnove, Srpska radikalna stranka, Liberalno-demokratska partija, Braničevska zelena stranka, Romska partija ujedinjenja, Pokret socijalista i Demokratska partija Makedonaca sa statusom manjinske liste. Koalicije su Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera-Jedinstvena Srbija.

Kao grupe građana na izborima nastupaju „Za bolju budućnost“, „Obrati pažnju“, „Violeta Ocokoljić“, „KUD ima kud“ i „Za samostalnu opštinu Kostolac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari