Kostreš: Spremni za nove saveze 1Foto M.P. / Bojan Kostres

Funkcioner LSV Bojan Kostreš najavio je tokom današnjeg održavanja 12. Izbornog kogresa LSV gde se bira novo rukovodstvo stranke, da je LSV spremna za nove političke saveze.

Reč o političkim grupacijama iz sprektra vojvođanskih stranaka, koje imaju isti cilj sa Ligom socijademokrata Vojvodine, naveo je Kostreš za medije.

– Očekujemo da će vrlo brzo početi razgovori oko formiranja zajedničkog saveza i delovanja svih vojvođanskih grupacija i političkih partija, koje su zainteresovane za formiranje jedne vrste vojvođanskog fronta. Siguran sam da to neće biti ni lako ni brzo, tako da svima nama kojima je Vojvodina u srcu to će biti dugoročan plan – rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, novo rukovodstvo će početi brzo da deluje, sa ciljem da pokaže da ne postoje samo političke grupacije i partije koje tretiraju Srbiju na centralistički način, nego ima i onih koji stavljaju Vojvodinu i vojvođansko pitanje u prvi plan.

-Nećemo dozvoliti da vojvođansko pitanje bude zaboravljeno i u drugom planu, nećemo dozvoliti da se usled nametnutih tema iz Beograda o Vojvodini i autonomiji ne razgovara. Smatramo da je to najvažnija tema, važno je kako ljudi žive, gd eidu vojvođanske pare i zašto Vojvođani ne mogu da upravljaju svojim resursima – rekao je Kostreš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari