Kovač (SVM): PIO doprinose poljoprivrednicima obračunati prema površini zemlje u vlasništvu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Potpredsednica Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Elvira Kovač izjavila je danas u predizbornom programu na RTS 2, da se ta stranka zalaže da se doprinosi za penzije poljoprivrednika obračunavaju u odnosu na to koliko zemlje imaju u vlasništvu.

„Nije normano da neko ko ima pola hektara zemlje, i ko ima 100 hektara zemlja, plaćaju isti doprinos za PIO. Smatramo da doprinosi treba da se plaćaju u odnosu na količinu zemlje“, rekla je Kovač.

Ona je navela da do sada taj problem nije rešen, iako je SVM bila deo vladajuće koalicije, jer se u prethodnom periodu promenilo 14 ministara poljoprivrede, ali da postoji „dobra volja“ da se reši zajedničkim naporima ministarstava finansija, poljoprivrede i ministarstva za socijalna pitanja.

Istakla je da se SVM zalaže da „koliko budžetske mogućnosti dozvoljavaju, tolike budu subvencije poljoprivrednicima“, kao i da će i u narednom periodu nastaviti pomaganje mađarskih kulturno-umetničkih društava.

Kovač, koja je i kandidat za poslanika na listi SVM, pozvala je birače da glasaju za izbornu listu te stranke na izborima 17. decembra, navodeći da će se brojem dobijenih glasova pokazati snaga mađarske zajednice u Vojvodini, i omogućiti da SVM i u narednom sazivu republičkog parlamenta ima poslaničku grupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari