Kovačević: Najveći ‘gorki plod’ u ovoj zemlji trenutno na čelu države

Ostavite komentar


    1. Nista ne razumete,ovaj divan prepametni covek,napisao je seriju Gorki plodovi,gde je na jedan surovo istinit nacin opisao propast i realnost naseg drustva…

      1. Ma njemu je krivo što Čeda živi na visokom nivou imaju istu školu.

  1. Koren svih zala je OCAJNA i BEZIDEJNA opzicija a raskol i stega i šančenje skoro da ne postoje jer je opozicija (koju vi priznajete za opoziciju) u jednocifrenim procentima. Narod vise nece te ulicne igrokaze a nece vise ni da se bije. Jednom jeste i bio je namagarcen. Ja bih vise voleo da sam procitao neki pametan predlog, neku dobru ideju, nesto konkretno. Znate sta je problem ? Problem je u tome sto narod zna da je Vucic organizovao autobuse i 5790 ljudi i 5790 sendvica (evo ja ne znam jer nemam dokaze ali sam skoro siguran u to) a isto tako zna da opozicija nije pokazala sposobnost da bar tako nesto organizuje a da nema histericnog smejanja demokrate gospodina glumca Lecica ili floskule „Ja sam resio da bijem“‘ jednog naseg pisca.

  2. Americki ambasador Godfri moze da naredi Djilasu, Jeremicu Bosku i Tadicu da izadju na izbore, jer su ti lideri u klijentelistickom odnosu sa americkim sluzbenikom. Ali, NAMA NE MOŽE da kaze mars na glasanje, jer mi njega mozemo da na takav ultimatum fino oteramo u tri lepe.
    Glasanje na izborima je demokratsko izrazavanje slobodne volje, a ne ULTIMATUM. Kao onaj austrougarski. Ako su cinovnici iz SAD i EU hteli da gradjani Srbije izadju na izbore, onda treba da nas tretiraju kao ljude sebi ravne, a ne robove i stoku. Da predizborni uslovi budu fer, da su mediji slobodni, makar kao u Eu i SAD, da se glasovi prebrojavaju posteno i transparentno, a ne da zive nadglasavaju mrtvi iz dzakova.
    Nama u Srbiji nije potrebna vlast MASKA, kao na primer sto je bila porosenkova vlast u Ukrajini, pa da kad mu u to vreme potoredsednik Amerike naredi da podigne komunalije za 70 odsto, Porosenko podigne za 100 odsto, da bi demokratska vlast u SAD mogla da pljacka sirote Ukrajince. Ili kad Bajden kaze Porosenku da mu izabere tuzioca koga ce odmah proslediti americkom ambasadoru od koga ce dobijati direktive koga treba da hapsi, Porosenko je to ispunjavao. I taj Porosenko je pobedio na izborima koji su ti isti Amerikanci proglasili za demokratske.
    I Vucica je na vlast u Srbiji doveo isti taj Bajden, na “demokratskim izborima“, ciji se ishod unapred znao, kao i sada. Naravno, kod nas verovatno Bajden od Vucica nije trazio da poveca racune za komunalije, vec za STRUJU. Taj posao odradila je Zorana, a tuzioc je slicno kao u Ukrajini napao najveceg tajkuna Miskovica, koji je morao da deponuje nekih 12 miliona evra u drzavnu kasu. Sad se naravno ne zna gde su zavrsile te pare, ali ne bi me iznenadilo da je preko ambasadora Kirbija Bajden reketirao Miskovica.
    Ono sto je sada nejasno Bajden je protivnik Trampove administracije i nejasnoje odkud duvaju Bajdenovi vetrovi u Pompeovom Stejt departmentu. Ili tako rade svi americki zvanicnici. Nesto se tu ne uklapa, Tramp, bez obzira sto su ga oklevetali za rusko hakersko mesanje, ipak podrzava slobodno izrazavanje volje, i fer konkurenciju na izborima. Nejasno je zasto njegov ambasador u Srbiji ignorise nefer i nezakonitu izbornu trku u Srbiji, sa mnogobrojnim krsenjem zakona.
    P.s. Samo bez cenzure

  3. Kada je Sinisa Kovacevic napisao “ gorke plodove“ verovatno je opisivao desavanja u periodu od 2000 do 2007 godine , a tada je bilo svega i svacega zato su i propali na izborima . Danas ipak nije tako , slazem se sa Svemirovim tekstom.

  4. Saznanje da je SANU* promenila mišljenje,pa se priključila saradnji sa srpskim vernicima u Crnoj Gori,koji priredjuju skoro svaki dan „litije“u Crnogorskim gradovima i politički deluju na stanovnike jedne vere,samo razdvojene na dve nacije ! Vodja te nacionalističke zavrzlame je niko drugi nego prvi pravoslavni sveštenik Amfilohije Radović.Ako hoće da se bavi politikom,neka skine mantiju i sastavi spisak svojih birača,pa će se braća pobiti na njegovu radost umesto da miri strane on ih tera na sukobe,kako na ulici,tako i u Crkvama u Crnoj Gori.Njega sam upoznao krajem 20 stoleća u Beloj Crkvi,kada je pričao priče,koje su bile za tu priliku,pobune protiv komunizma ali nije govorio o pravoslavlju iako je bio vladika Banata u Vršcu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.