Kovačević (Nova D2SP) traži da Skupština grada raspravlja o kandidatu za direktora Apoteke 'Beograd' 1Foto: Printscreen Južne vesti

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević saopštio je da je danas na pisarnici Skupštine grada Beograda zvanično predat dopis u kojem traži da se u dnevni red predstojeće gradske skupštine zakazane za ponedeljak, 16. septembar, uvrsti predlog o njegovoj kandidaturi za novog direktora Apoteke „Beograd“.

On je naveo da je pre nekoliko dana gradonačelnik Beograda Akeksandar Šapić ponudio opoziciji da predloži kandidata za mesto direktora Apoteke „Beograd“ i najavio da će takav predlog podržati.

„Imajući u vidu da je ove reči izgovorio gradonačelnik, posebno o ovako delikatnoj temi, osetili smo potrebu da na njegov izazov odgovorimo. Svojom kandidaturom na ovo mesto, biografijom koju posedujem i kompetencijama koje su rezultat višedecenijskog rada u farmaceutskoj industriji, preuzimam odgovornost za vođenje Apoteka ‘Beograd’, uz očekivanje da će Aleksandar Šapić održati reč koju je dao“, kazao je Kovačević.

Istakao je da već godinama „usamljeno priča o problemima zdravstvenog sistema i farmacije, a posebno o problemima koji su nastali, kako je ocenio „nestručnim vođenjem“ Apoteke „Beograd“ na čijem je čelu Jasminka Bjeletić.

„Danas kada je to postala jedna od najvažnijih tema u našem gradu, i dalje stojim sam, samo sa željom da pomognem u poslu koji znam da obavljam, bez samopromocije i skrivenih interesa“, rekao je predsednik Nove D2SP.

Naveo je da od Aleksandra Šapića i predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića očekuje da njegovo imenovanje stave na glasanje 16. septembra, uz nadu da je gradonačelnik „mislio ozbiljno u nameri da situaciju u Apotekama ‘Beograd’ reši na dobrobit građana Beograda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari