Kragujevac: Nepoželjni samo oni koji sarađuju sa SNS 1Foto: Pressek (Arhiva)

U Kragujevcu je za subotu, 18. maj, posle podne, 20. po redu protest građana.

Organizacioni odbor protesta u Kragujevcu, nakon odlaska pojedinih članova, ipak je u nečemu popustio, a to je da od prošle subote, za razliku od prethodnih 18 sedmica, sa Kragujevčanima šetaju i potom im se obraćaju čelnici političkih partija.

Prošle subote su se, podsetimo, obratili funkcioner Narodne stranke Čedomir Antić, te zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. Danas će sa Kragujevčanima, prema najavi, da šetaju profesor Čedomir Čupić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

U odboru protesta i dalje tvrde da su nestranačko i samostalno telo, ali da su, na tehničkom nivou, u vezi sa organizacijom dolaska govornika, u kontaktu sa Savezom za Srbiju. Na govornici će biti za one koji žele promene i imaju šta da kažu, a prošle sedmice, tvrde u odboru, usaglasili smo stav da su nepoželjni samo oni koji sarađuju sa Srpskom naprednom strankom.

Ipak, tvrdi se da su nakon troipomesečnog opiranja organizatora, protest ipak preuzele pojedine stranke Saveza za Srbiju – Narodna i SSP. U Narodnoj stranci odbacuju takve navode i napominju da je samo jedan aktivista te partije član organizacionog odbora protesta, te da je i on, s obzirom da je po zanimanju advokat, tu u svojstvu pravnog zastupnika. U Stranci slobode i pravde Dragana Đilasa ovim povodom ne kažu ništa.

U Šumadijskoj regiji – Pokretu slobodnih građana smatraju da su protesti u Kragujevcu građanski samo onda kad na njima treba da govori neko iz PSG. Lider PSG Sergej Trifunović svojevremeno, inače, nije mogao da govori na Đačkom trgu zato što su mu organizatori kazali da ga oni nisu pozvali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari