Kragujevački protest Srbija protiv nasilja se ovog vikenda „seli” u Kraljevo u znak podrške Predragu Voštiniću 1Foto: Z. S. M.

Kragujevačke opozicione stranke koje su organizatori protesta Srbija protiv nasilja u ovom gradu, odlučile su da pozovu građane Kragujevca da borbu protiv nasilja ove subote, privremeno, nastavi u Kraljevu.

– Razlog menjanja lokacije protesta su nemili događaji sa Kraljevčaninom Predragom Voštinićem, koji su potvrdili ono o čemu opozicija vec pet meseci govori, da je nasilje vrednost koja se u našem društvu neguje od strane vlasti, i koja je jasno pokazala da ne želi da se bori protiv nasilja jer ona putem nasilja i vlada, poručuju iz kragujevačkih opozicionih stranaka koje organizuju proteste Srbija protiv nasilja.

Po njihovim rečima, ovim činom kragujevačka opozicija, pre svega želi da pruži podršku Predragu Voštiniću i na taj način obeleži nastavak borbe protiv nasilja.

– Napad na Predraga Voštinića je pokazatelj da nasilje u Srbiji nije stalo, da se ono samo nastavlja i u drugim gradovima u našoj zemlji. Ovaj neimili događaj je poruka svima koji se ohrabre da javno iznesu svoj kritički stav za devijantno stanje koje je zahvatilo naše društvo. Obračun sa neistomišljenicima na ovako brutalan način je nešto što je nedopustivo za naše društvo, kaže za Danas Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

On, kao čovek i poslanik pruža maksimalnu podršku svom kolegi opozicionaru Predragu Voštiniću.

– U subotu ću zajedno sa svojim kolegama iz Kragujevca biti na protestu u Kraljevu, poručuje Jekić, pozivajući Kragujevčane da mu s epridruže.

Inače, ovaj privremeni „prelazak” u Kraljevo, u subotu, 16. septembra, po rečima kragujevačkih opozicionara ne znači gašenje protesta Srbija protiv nasilja u Kragujevcu, koji će se u ovom gradu, po 16. put nastaviti narednog vikenda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari