Kragujevčani dolaze u Beograd: Kako će izgledati sledeći protest "Srbija protiv nasilja" 1Foto: Z. S. M.

Predsednik Gradskog odbora (GO) Stranke slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu Dalibor Jekić izjavio je danas FoNetu da su se organizatori protesta u tom gradu dogovorili da prihvate poziv kolega iz Beograda i priključe se protestu u prestonici.

Jekić je podsetio da vlast u proteklom periodu nije bila spremna da ispuni ni jedan zahtev učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“, ocenivši da to “govori da Srpska napredna stranka (SNS) ne želi da se bori protiv nasilja” i da ona na tom talasu vlada već 11 godina.

Zbog toga smo zaključili da treba pojačati pritisak na vlast u Beogradu jer su tamo sva ministarstva i donosioci odluka, tako da smo prihvatili poziv organizatora beogradskih protesta da im se pridružimo u subotu 23. septembra, rekao je Jekić i dodao da to znači da u petak, 22. septembra neće biti protesta u Kragujevcu.

Jekić je rekao da su i ostali organizatori protesta u gradovima u Srbiji dobili poziv da se 23. septembra priključe protestu u Beogradu.

Upitan da li to znači da će protest u glavnom gradu biti radikalizovan, on je odgovorio da nema informacije kakav će biti predstojeći protest u Beogradu.

Jekić je naglasio da SSP razrešenje ove situacije vidi jedino u izborima, jer “ako vlast nije spremna da se bori protiv nasilja i da preduzima mere koje bi smanjile nasilje” onda su izbori jedino rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari