Krasnići i pre tri godine slao preteće poruke Ambasadi Srbije u Švajcarskoj 1foto FoNet/MUP

Prema informacijama koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo od Nemačke i Švajcarske, preteće poruke poslednjih dana ambasadama Srbije u više zemalja slao je Denis Krasnići (26) iz Švajcarske, poreklom sa Kosova. Krasnići je i pre tri godine Ambasadi Srbije u Švajcarskoj poslao mejl uvredljive i preteće sadržine.

Poruka koja je 17. oktobra 2021. godine poslata Ambasadi Srbije u Švajcarskoj na jedan od zvaničnih mejlova je izuzetno uvredljive i preteće sadržine, a došla je nakon vesti u prištinskim medijima da je na Jarinju neko pucao.

„Ako i dalje budete pokušavali da napadnete policiju na Jarinju kod Severne Mitrovice i sve dalje negativno, onda ćete videti šta će da vam se desi i sa kim imate posla. Prokleti kurvini sinovi ja ću gledati da u narednih 48 sati pošaljem pismo bombu… koju ću sam napraviti i da vas u Bernu i vaše pretpostavljene u Beogradu svakog posebno ubijem bombom, vi ratnički raspoloženi kurvini sinovi“, piše u poruci.

Mejl adresa sa koje je stigla pretnja glasila je na ime Denis Krasnići, koji je i pre nekoliko dana uputio preteće poruke Aerodromu Beograd, ambasadama i konzulatima u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj i Beogradskom centru za bezbednosnu politiku.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je juče, da se Krasnići trenutno nalazi na Kosovu, i da je izdat nalog da se po povratku u Švajcarsku odmah javi policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari