Kreće diplomatska ofanziva Srbije

Ostavite komentar


  1. Siguran sam da ćemo dobiti podršku većeg dela međunarodne zajednice za naše stavove po pitanju Trepče.

  2. Treba angažovati medjunarodne eksperte za pravo i imovinu, arbitražne kuće i sve stručnjake za medjunaridno pravo, ako treba i platiri te grupe, neka nam daju savete i ponude rešenja koja su u korist Srbije a medjunarodno pravno su valjana.

  3. Tim koji Vlada stvara mora biti medjunarodni sa respektivnim stručnjacima iz sveta i dati mu zadatak da nadje pravno nabolje rešenje o imovini Srbije na KIM.

  4. Smejaće se i Rusi, ali onako kako se smeju uličari kad nagovore lokalnu budalu da se glupira…

  5. Jedino snažnom diplomatskom ofanzivom Srbija može da sačuva svoju imovinu na KiM od protivpravnog i jednostranog preuzimanja od strane prištinskih vlasti.

  6. Ovom diplomatskom akcijom, Srbija će pokazati, da niko ne može da joj oduzima njenu imovinu.

  7. Uf, uf, "kreće diplomatska ofanziva"… ma sav sam se naježio. Veliki vođa, njegov tim diletanata sa kupljenim diplomama i armija botova. Svi u ofanzivi. Sad će Albanci odmah da nam vrate ne samo Trepču, nego i celo Kosovo…

  8. Pristina ce ubrzo da uvidi da smo ozbiljni u nameri da ne odustanemo od Trepce. Ipak je ona nase nadledje nismo je nasli na ulici pa da nam je sve jedno.

  9. Trepca je u imovini Srbije i uradicemo sta god treba kako bismo se postarali da tako i ostane. Nijednu drugu odluku ne mozemo da priiznamo.

  10. Botova ima negde izmedju 100 i 150,vidi se po lajkovima ovih sterilnih izjava.Sto se tiče Durica,treba ga smeniti i dovesti nekog pravog diplomatu za tako važno pitanje,covek je jednostavno neotesan za taj posao.

  11. Naravno da treba da usledi diplomatska ofanziva i to žestoka, ne može se imovina tek tako oteti i da bude nikom ništa.

  12. Ne sumnjam ni najmanje da će naš državni vrh uspeti u ovoj borbi za očuvanje Trepče.

  13. Boga mi, treba dobro zapeti, obzirom da su nas žuti pošteno ugrobarili u svetu, gore nego Sloba…

  14. Pored otimanja Trepče služeći se nezakonitim radnjama, Priština je prekrišila i sporazum. Srbija će preduzeti sve potrebne mere kako bi sačuvala svoju imovinu.

  15. Jedan od načina da se svet upozna o čemu se ovo na Kosovu radi, jeste i putem diplomatske ofanzive. Čini se da je ona počela. Danas je Vučić imao niz susreta sa ambasadorima. Samo tako treba nastaviti, pritiskati istinom na svim nivoima.

  16. Srbija i dalje spremna na pregovore, ali da je posle donošenja zakona o Trepči i drugih jednostranih akata Kosova "nivo poverenja Beograda u Prištinu i njen kapacitet da pregovara u dobroj veri razumljivo snižen. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

  17. Verujem da ćemo dobiti podršku, za ovakav nepravičan čin Prištinskih institucija.

  18. Dosta su oni naših svetinja uništili, imovine oteli, naroda proterali. Ovo im nećemo dozvoliti.

  19. Mi zaista svim silama moramo braniti našu imovinu na Kosovu,naravno diplomatskim putem,siguran sam da ćemo u toj borbi i uspeti.

  20. Diplomatskim putem zaista moramo maksimalno braniti našu imovinu na Kosovu i Metohiji,zaista ne smemo dozvoliti da nam neko otima imovinu.

  21. Spoljna politika nikada nije bila na višem nivou nego u ovom trenutku, svet zna da Srbija vodi i radi odličan posao u reformama.

  22. Vlasništvo je svugde u svetu broj jedan i nema otimanja ako tapiju imaš a Srbija ima neotuđivu tapiju na Trepču i ova igranka prištine ostaje samo pusta želja.

  23. Albanci misle ako imaju podrsku Amerike da mogu da rade sta zele. Mislim da su se sada zeznuli sa ovim pokusajem otimanja.

  24. Verujem da ce Pristina dobiti kritike zbog ovog pokusaja otimanja Trepce od medjunarodne zajednice pa i od Amerike.

  25. Srbija neće dozvoliti da joj bude nanešena takva nepravda pa da nam otmu imovinu, već će se boriti i sačuvati ono što je naše vlasništvo.

  26. Nećemo dozvoliti da nam otimaju imovinu kad god im se prohte, Srbija je u prednosti zato što je zakon na našoj strani za razliku od Prištine.

  27. Borićemo se za ono što je naše i nećemo dozvoliti da nas bilo ko gazi, Srbija je jako država i to će i Priština videti.

  28. Srbija mora da upozna sve medjunarodne cinioce sa protivpravnim cinom pristine i pokusajem otimanja Trepce.

  29. Sve se mora resavati razgovorima, a ne jednostranim aktima. Naravno da moramo koristiti sva raspoloziva diplomatska, pravna sredstva da se Pristina zaustavi u naumu da prisvoji Trepcu. Naravno da ce to ici tesko, ali moramo razmisljati trezveno i hladne glave.

  30. Srbija i treba da krene u ofanzivu jer nama imovina Trepca i oni nam pravno ne mogu apsolutno nista.

  31. Albanci imaju veoma jak lobi i na taj nacin pokusavaju da otmu trepcu ali nadam se da im to necemo dozvoliti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.