Kreni-Promeni pita da li BIA ugrožava bezbednost Sava Manojlovića i ekoloških aktivista? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pokret Kreni-Promeni uputio je javno pitanje državnim organima da li BIA ugrožava bezbednost i priprema teren za fizičke napade na ekološke aktiviste koji se bore protiv iskopavanja litijuma i Rio Tinta, saopštilo je ovo udruženje.

Kako se navodi, intenzivirano je tendenciozno pisanje neregistrovanih portala, ali i prorežimskih tabloida kojima se priprema teren za ugrožavanje bezbednosti Sava Manojlovića, ali i drugih ekoloških aktivista.

“Portal Vaseljanska čija je urednica objavljivala javno svoje privatne fotografije druženja sa Predragom Koluvijom kome se sudi za organizovani kriminal i proizvodnju 1,5 tona marihuane i čiji se poslovi povezuju sa bezbednosnim služabama, kao i brojni drugi tabloidi iznosili su više potpuno neistinitih konstrukcija kojima su crtali metu Savu Manojloviću, ali i aktivisti Zlatku Kokanoviću i Bojanu Simišiću iz Eko Straže”, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, danas se u iznošenju netačnih informacija uključio PINK, televizija sa nacionalnom frekvencijom.

“Televizija PINK ima dugu istoriju proganjanja političkih neistoišljenika, a jedan od njih je i Oliver Ivanović koji je nakon medijske satanizacije na ovoj televiziji i likvidiran. U akciji ugrožavanja bezbednosti Manojlovića i ostalih ekoloških aktivista uključila se i Dijana Hrkalović, optužena da je kao državna sekretarka korišćenjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca”, pišu u Kreni-promeni.

Oni smatraju da intenzivirano i kontinuirano plasiranje laži i izmišljenih konstrukcija, imaju za cilj pripremu terena za fizički napad na Sava Manojlovića i ostale aktiviste o kojima se plasiraju brojne netačne informacije, a u snimanju, praćenju i objavljivanju netačnih podataka učestvuju operativci BIA.

“Takođe na poslednjim narodnim protestima pojavljuju se provokatori iz redova SNS-a koji nose uvredljive plakate i zaduženi su za izazivanje incidenta i sukoba”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari